Любо Ганев: Сигурен съм, че Пранди ще вземе най-добрите ни волейболисти


Любо Ганев: Сигурен съм, че Пранди ще вземе най-добрите ни волейболисти
Снимка: БГНЕС

2280 0

Вицепрезидентът на Българска федерация по волейбол Любо Ганев ще проведе разговор със селекционера Силвано Пранди относно предстоящата подготовка и привличането на всички опитни и подготвени състезатели в националния отбор на България за предстоящата олимпийска квалификация през януари. Както по-рано съобщихме, Пранди остава начело на "лъвовете".

Ето какво каза Любо Ганев пред медиите след днешната работна среща на БФВ: "Още не съм говорил със Силвано Пранди. Но познавайки Силвано като треньор, а и не само той, всеки треньор със сигурност ще предпочете най-добре подготвените състезатели за момента, за да могат да свършат работа. Да, мачовете се подготвят от треньорите тактически и друго каквото трябва, но в края на краищата срещите се играят от състезателите. Така че всеки един треньор със сигурност ще иска да има най-доброто, което България притежава. Със сигурност Силвано е такъв човек и така, че най-добре подготвените хора, които ще бъдат към този момент през декември, те ще играят на квалификацията. И разбира се, най-мотивираните, тези които искат да дойдат и да спечелят".

"Пак ще кажа, искам да забравим тази година колкото се може по-бързо, защото имаме едно изключително важно състезание - олимпийската квалификация, на която всички, които са най-добре, трябва да излязат там. Ние също трябва да създадем един комфорт на хората, които ще играят на тази квалификация, да се чувстват максимално добре, за да излязат и да покажат най-доброто от себе си. Мисля, че няма да има по-голяма мотивация от това един състезател да излезе и да играе на Олимпиада, тъй като по-голяма част от тези състезатели са били поне на една Олимпиада и знаят какво е. Знаят, че това е черешката на тортата на един спортист, а и ние като федерация ще се опитаме да ги мотивираме допълнително, да ги надъхаме и насърчим, за да покажат най-доброто. Ще бъде много тежко, ще трябва да играем поне на 80-90%, за да можем да постигнем резултат. Иначе, ако не играем мотивирани или, ако не сме всички заедно, много трудно може да стане", завърши той.

Както е известно, изваденият от националния отбор Георги Братоев влезе в открит конфликт със Силвано Пранди, а отговорът на италианеца не закъсня, като нападна родния волейболист на два пъти (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички