Япония не остави шансове на България по пътя за Париж 2024


Япония не остави шансове на България по пътя за Париж 2024
Снимка: bvf.bg

1314 0

Женският национален отбор по волейбол на България бе сломен с 0:3 гейма от Япония в мач от група "B" от квалификациите за Олимпиадата в Париж през 2024-а година. Съперничките ни не оставиха никакъв шанс на "лъвиците" и постигнаха доминантна победа с 20:25, 11:25, 11:25 в отделните геймове.

Развой на срещата

Родните състезателки стартираха чудесно срещата, повеждайки с 3:2 след грешки в противниковия отбор. Мира Паскова, Радостина Маринова и Мила Пашкулева направиха страхотна част, като впоследствие се стигна до 11:11. След това Япония поведе с 16:12 и не изпусна лидерството, затваряйки с 25:20.

Момичетата на Лоренцо Мичели не започнаха добре втория гейм. Японките поведоха бързо с 4:1 след атаки на Нанами Секи и Катона Хаяши, а след това тяхната преднина бързо се покачи до 7:1. Виктория Коева, Маргарита Гунчева и Ива Дудова се отчетоха с няколко добри отигравания, но това не помогна много на нашия отбор. Сарина Нашида и Начики Амада помогнаха много преднината на Япония да стане 21:11 и Катона Хаяши вкара последната точка за крайното 25:11.

Страната на "изгряващото слънце" бе безмилостна в последната част. Япония тотално надигра България в почти всяка една фаза на играта. Противниковите състезателки изглеждаха много по-свежи и бързо стигнаха до преднина от 8:3, а след прекъсване на Мичели дръпнаха с 12:5. Стигна се до разлика 22:11, а след домакините се добраха до мачбол 24:11, който бързо материализираха, за да спечелят срещата.

Най-резултатна за България бе Мария Йорданова с нейните 5 точки, а за японките с цели 13 се отчете Сарина Нашида. "Лъвиците" ще се изправят срещу Перу в петък (22 септември) от 7:00 часа (българско време). Родните състезателки са на последното седмо място в групата без нито един успех в актива си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички