Соколов пред оттегляне: Олимпийската квалификация ще е като мини световно


Соколов пред оттегляне: Олимпийската квалификация ще е като мини световно
Снимка: facebook / bfvolley

1135 0

Един от лидерите в националния отбор по волейбол на България - Цветан Соколов, сподели мнението си за предстоящите олимпийски квалификации. 

Те ще започнат в края на септември и ще продължат до осми октомври. България е в група "С" за съответните двубои и ще спори с Белгия, Полша, Нидерландия, Аржентина, Китай, Канада и Мексико. 

Капитанът на "лъвовете" призна, че въпросните мачове може да са последно за него с националния отбор. Той призна, че България е тотален аутсайдер, но точно това може да помогне. Целият тим обаче е разочарован от представянето си на Евроволей 2023

Коментарът на Соколов 

"Не може след такъв домакински турнир, който изиграхме, настроението да е приповдигнато - каза капитанът Цветан Соколов. - Не се чувстваме добре психически, защото не постигнахме целите, които ние самите бяхме поставили. В момента това е минало и трябва да гледаме в бъдещето. Трябва да работим и да се представим по по-добър начин. Имаме малко време да оправим неща, които ни пречиха да играем, както можем. Имаме нужда от подобрение и във волейболна, и в психологическа настройка.

Всички казват, че да се класираш на Олимпиада, е много по-трудно, отколкото да я спечелиш. Отиваме в Китай да играем. Отиваме да сбъднем наша мечта - Олимпиадата. С новия регламент през следващите години ще е по-трудно. Ще се борим като за последно. Надявам се, че ще изненадаме всичко. В началото казвахме, че на европейското трябва да играем полуфинал, а стигнахме само до осминафинал. Сега отиваме да играем играта си. Без напрежение!

Това е като мини световно. Ние сме аутсайдери, но това може да се окаже плюс за нас. Никой не очаква грандиозно представяне. Моята лична цел е да изненадаме всички. Показвали сме го, че можем. Напълно възможно е това да е последното ми участие с националната фланелка. В момента мисля върху това, което ни очаква. Интересува ме какво ще се случи в следващите 20 дни, а не след това. Разбира се, мислил съм върху този вариант и е много вероятен.

За мен беше огромно удоволствие да играя пред българската публика. Във Варна тя ме стимулира, а не ме стресира. Да играеш пред пълна зала у дома, е нещо невероятно. Чувството е прекрасно. Аз се ядосвам, че не зарадвахме хората, които ни подкрепиха", категоричен бе опитният спортист. 

Следете всичко най-интересно от волейбола със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички