България бе сломена от Белгия на старта на олимпийската квалификация


България бе сломена от Белгия на старта на олимпийската квалификация
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2855 0

Женският национален отбор по волейбол на България стартира с поражение в група "B" от олимпийската квалификация за Париж 2024. "Лъвиците" бяха победени с 0:3 гейма от Белгия (19:25, 24:26, 21:25). Срещата се игра пред 1000 зрители в зала "Йойоги Нешънъл Джимнезиум" в японската столица Токио.

Развой на срещата

Двубоят стартира напълно равностойно до 3:3, след което Белгия постепенно поведе с 8:4 след силни изяви в атака на капитанката си Селин Ван Гестел. Белгийките дори успяха да стигнат до преднина от 11:4. След два поредни аса на Манон Стражие и блок на Ван Авермает преднината на Белгия се покачи до 14:4. Все пак момичетата на Лоренцо Мичели успяха да се върнат в срещата и да намалят пасива си до 18:22. Белгийският отбор обаче не допусна грешки и успя да затвори първия гейм.

Втората част започна добре за нашите съперници, които бързо поведоха с 3 точки - 4:1. "Лъвиците" обаче съумяха да изравнят до 6:6. Геймът бе изключително оспорван и се стигна до 23:23. Родните ни състезателки се добраха до геймбол, но след това страхотни атаки и грешка при сервис на Мария Йорданова пратиха гейма в актива на белгийките.

В Третия гейм "лъвиците" започнаха ударно, повеждайки с 6:2, а след това съумяха да запазят преднината си до 12:9 след страхотни отигравания на Мария Йорданова и Ради Маринова. Стигна се до няколко неточности и белгийките изравниха - 12:12. След това обратът бе пълен и нашият опонент поведе със 17:15. Отборът на Белгия запази увереността си до края на гейма и го спечели с 25:21, затваряйки мача с 3:0.

Утре (17 септември) "лъвиците" ще изиграят втората си среща на турнира срещу новия европейски шампион и тазгодишен победител в Лигата на нациите - Турция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички