Жалко! България води гладиаторска битка, но Италия ни обърна и няма да спорим за Световната титла (ВИДЕО)


Жалко! България води гладиаторска битка, но Италия ни обърна и няма да спорим за Световната титла (ВИДЕО)
Снимка: facebook / bfvolley

7048 0

Жалко! България се размина с финала на Световното първенство по волейбол до 21 години в Бахрейн. Младежкият ни национален отбор допусна обрат срещу актуалния световен шампион Италия с 1:3 (25:23, 22:25, 23:25, 18:25) в първия полуфинален двубой.

Така младите „лъвове“ на Андреа Буратини ще играят за третото място срещу загубилия от сблъсъка между Иран и Аржентина, след като мечтата ни за първа титла след триумфа в Кайро бе убита.

В интерес на истината двубоя започна отлично за младежките ни национали, които спечелиха първия гейм и поведоха с 10:5 и 19:16 във втората част, но допуснахме пълен обрат и склонихме глава пред актуалния първенец на планетата.

Момчетата Андреа Буратини допуснаха изключително много лични грешки, които оказаха своята решаваща роля в тази гладиаторска битка. Волейболистите ни направиха цели 35, докато „адзурите“ приключиха с 24. За целия мач „лъвовете“ направиха само 2 аса, а италианците – 5.

Най-резултатен за България бе Александър Николов с 23 точки в мача. Още 16 прибави Велислав Антов, а с по 7 точки завършиха Лазар Бучков и Владимир Гърков.

За Италия блестеше  Алесандро Боволента, който записа 28 точки, а  Матиа Ориоли завърши с 14 точки.

ПЪРВИ ГЕЙМ

Александър Николов изпълни първия сервиз в мача. Италианците се справиха и реализириха дебютната точка. След това изравнихме. Първата директна точка от сервиз дойде за 3:1 в полза на италианците след изпълнение на Алесандро Боволента.

Двубоят продължи равностойно, след като италианците сгрешиха при 3 поредни сервиса – 6:6. „Адзурите“ продължиха да грешат при сервиса, като стигнаха до 5 такива. След това и нашите сгрешиха при същия компонент за 8:9 за съперника. Отново изравнихме, след което италианците заиграха по-убедително и дръпнаха напред с 12:9 след блок-аут на Боволента и две точки на Ориоли.

Дойдоха нови силни минути за младите „лъвчета“, които стигнаха до 12:13, като едната точка дойде след двойна блокада.

Младите „адзури“ поведоха с 20:18. След това нашите момчета стигнаха до 21:21 след отлични изяви на Николов и Велислав Антов. Последва обаче нова наша грешка от начален удар.

Блокадата ни проработи за 24:23, а след блок-аут затворихме първия гейм при 25:23.

ВТОРИ ГЕЙМ

Втората част започна отлично за момчетата на селекционера ни Андрея Буратини. Италианците първо сгрешиха, а след топка пратиха топката в аут – 2:0. След успешна блокада стана 3:0 за „лъвовете“, а Матео Батокио взе ранен таймаут. Последва грешка от сервис на Алекс Николов. Нашите дръпнаха, със 7:2, но италианците постепенно се върнаха в играта.

С добър начален удар Ориоли намали на 9:11 в полза на България. При 13:12 за нашите Буратини поиска таймаут. Алекс Николова се развихри и поведохме с 19:16. Успешни атаки на Боволента и аут на Георги Татаров доведоха до 19:19. Стигна се до обрат 20:19 за „адзурите“. Така „лъвовете“ пропиляха преднината си, която достигаше и до 5 точки.

След блокада на Матиа Бонифанте италианците стигнаха до два геймбола, след което затвориха тази част при 25:22 след атака в аут на резервата Владимир Гърков.

ТРЕТИ ГЕЙМ

Подемът в играта на италианците продължи и в началото на третата част. Те поведоха 4:1, а след това се стигна до 6:4 в тяхна полза. Стигна до равенство 7:7 след точки на Алекс Николов.

Грешка от сервис на Александър Николов даде точка преднина за съперника – 8:9. Буратини взе таймаут при 12:9 за италианците, като последната точка дойде след атака в аут на Лазар Бучков.

При резултат 13:13  асовете от сервис от началото на мача бяха 4:1 в полза на Италия. Съперникът пак дръпна 17:15. „Лъвовете“ отново успяха да изравнят, като 17-ата ни точка стана от отлична блокада, преди това се „разписа“ и Алекс Николов.

За съжаление след това младежите ни направиха две атаки в аут. Все пак отново се докопахме до равенство – 19:19. Последва добра атака на Боволента и блокада за нашите за 20:20. Гърков сгреши сервис и съперникът ни поведе с 23:21. В крайна сметка младите „адзурите“ затвориха най-дългия гейм до момента с 25:23, с което обърнаха развоя на мача.

ЧЕТВЪРТИ ГЕЙМ  

В четвъртия гейм отново нещата не потръгнаха добре за младежите ни. Играта на италианците спореше и те поведоха с 3:1. След това се игра точка за точка до резултат 8:6 за „адзурите“. Ас на Ориоли и точка на Боволента доведоха нещата до 10:6. Селекционерът ни взе таймаут при този резултата. Разликата в полза на съперника обаче продължи да расте. Тя стана 12:7, за да стигне и до 16:10.

Тонусът в играта на българите очевидно падна. Италианците се запътиха уверено към победата, повеждайки с 21:14.

Нашите стигнаха до 17:23, но нямаха сили и Филипо Бартолучи след блокада реализира последната точка в полуфинала за 25:18.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

България: Стоил Палев, Венислав Антов, Александър Николов, Георги Татаров, Лазар Бучков, Ивайло Дамянов - Георги Митов-либеро

Италия: Матиа Бонинфанте, Алесандро Боволента, Матиа Ориоли, Рикардо Йерволино, Николо Волпе, Матиа Екер - Габриеле Лауренцано-либеро 

ПРЕДИ МАЧА

Успех над актуалния световен първенец ще прати „лъвовете“ ни на финал утре. Съперник на победителя ще е един измежду Иран и Аржентина. През 1991 година България спечели титлата в Египет, а сега има шанс отново да стъпи на световния връх.

Нашите момчета, предвождани от Александър Николов, се класираха за полуфиналите след пет победи (две от тях над Полша) и една загуба (от Иран). Именно вчера те допуснаха първото си поражение от началото на турнира, отстъпвайки пред Иран с 1:3 (-17, 23, -22, -23). Така България финишира на второ място в група Е от втората фаза.

В другия поток F Италия надделя над Белгия с 3:2 (-23, 18, 19, -16, 9) и завърши на първата позиция, а Аржентина остана на второто място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички