Александър Николов преди 1/2-финала на България: Италия са най-добрите, финалът в момента е последното нещо, за което си мислим


Александър Николов преди 1/2-финала на България: Италия са най-добрите, финалът в момента е последното нещо, за което си мислим
Снимка: facebook / bfvolley

2264 0

Капитанът на младежкия национален отбор по волейбол на България (до 21 години) - Александър Николов, говори пред "БТВ" преди полуфинала на Световното първенство срещу Италия, който ще стартира от 17:00 ч. в днешния 15-и юли.

"Смятам, че правя едно добро първенство, доволен съм от себе си, но съм доволен повече от отбора, защото, за да печели отборът, трябва всички да играем, както и го правим. Няма да стигне само аз да правя точки и асове, ще трябва всички да правим, така че класацията не е нещо, което ме впечатлява много", обясни синът на Владо Николов, визирайки факта, че до момента е най-резултатният играч в турнира (122 точки) и лидер по асове (23).

"Може да се каже, че Италия са най-добрите на това Световно и като отбор, и като организация на игра. Може би те най-много се доближават до мъжкия волейбол, така че наистина е едно сериозно изпитание, но мисля, че ще се справим", изрази надежда лидерът на "лъвчетата" и допълни:

"Трябва да покажем лицето, което показахме в миналите два мача, но със сигурност трябва да добавим и нещо. Ние играем на едно много високо ниво на този турнир и мисля, че ако играем на 100% - ще спечелим".

Волейболистът на Лубе Чивитанова не пожела да коментира евентуален финал срещу отбора на Иран, от който България загуби на 13-и юли: "Ако трябва да съм честен, финалът в момента е последното нещо, за което си мислим. За да усетим този финал, първо трябва да победим Италия, така че фокусът е изцяло върху полуфинала".

България - Италия по ТВ: Къде да гледаме полуфинала от Световното по волейбол?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички