Страхотно! България ще играе в Лигата на нациите и догодина


Страхотно! България ще играе в Лигата на нациите и догодина
Снимка: FIVB.com

2883 0

Националният отбор на България по волейбол при мъжете получи страхотен подарък! „Лъвовете“ ще играят в Лигата на нациите и през 2024 година. По-рано днес Полша се наложи с 3:0 над Канада във Филипините, което ни гарантира оставането в престижната надпревара.

„Кленовите листа“ заемат 14-то място с баланс от 2-9 и само един оставащ мач. Той ще бъде срещу друг от борещите се за оцеляване отбори - Куба. Кубинците също са с баланс 2-9 и имат още само един мач, именно срещу Канада. В същото време след победата си срещу Иран вчера България заема 13-то място, също с 2-9, но с актив от 8 точки, докато Канада и Куба са с по 6.

По този начин независимо от развоя на мача между Канада и Куба, загубилият отбор ще остане зад България в класиране. По този начин „лъвовете“, които имат още две срещи до края на участието си в тазгодишното издание на Лигата, са сигурни участници и догодина.

Тази вечер родните национали се изправят срещу западните ни съседи от Сърбия от 23:30 часа българско време. „Лъвовете“ ще завършат кампанията си срещу САЩ, като двубоят с „янките“ ще бъде в понеделник в 6:30 часа българско време. За България и двата мача ще бъдат по-скоро със статут на контроли, тъй като те нямат шанс да се класират за финалната осмица, а вече са и сигурни спасени.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Казийски: Взел съм решение, но няма да ви кажа, не го правя нарочно, за да има повече ентусиазъм

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички