Голямо БРАВО! България даде всичко от себе си и сломи Полша на световното по волейбол за младежи


Голямо БРАВО! България даде всичко от себе си и сломи Полша на световното по волейбол за младежи
Снимка: facebook / bfvolley

4044 0

Националният волейболен отбор на България за младежи постигна трети пореден успех в груповата фаза на Световното първенство в Бахрейн, налагайки се с 3:2 гейма над Полша по драматичен начин след тайбрек (25:23, 26:28, 25:17, 22:25, 15:11).

В първият гейм момчетата ни показа добър волейбол, като цялата част бе доста завързана до самия и край. В крайна сметка, "лъвчетата" успяха да го затворят в своя полза с 25:23.

Вторият гейм също бе доста интересен. България изоставаше на няколко пъти с 4 точки, но успяваше да се върне. Накрая обаче явно умората си каза думата и ожесточения гейм бе спечелен с 28:26 от поляците.

България доминираше през третата част. Геймът започна много силно за нашите момчета, които не оставиха никакви шансове на противника и заслужено го затвориха с 25:17. Последва много силно представяне от поляците в третия гейм, който те спечелиха с 25:22.

В последния пети сет двубоят вървеше точка за точка. "Лъвчетата" обаче успяха да стигнат до комфортна преднина от 13:9. След това те получиха 2 безответни точки, които можеха да объркат плановете ни, но в крайна сметка сложиха точка на спора и завоюваха третата си победа в Бахрейн.

КЛАСИРАНЕ, група "C"

1. България - 8 точки (3 изиграни мача), 9:4 при геймовете

2. Полша - 7 точки (3 изиграни мача), 8:4 при геймовете

3. Индия - 0 точки (2 изиграни мача), 2:6 при геймовете

4. Канада - 0 точки (2 изиграни мача), 1:6 при геймовете

Припомняме, че момчетата на Андреа Буратини се наложиха с 3:1 над Канада, а след това постигнаха и същия успех срещу Индия. Първото място в групата осигурява участие на "лъвчетата" в следващата фаза от първенството.

*Още новини за ВОЛЕЙБОЛ четете на SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички