Ганев: Имаме за цел да помогнем на новия щаб и да върнем националния отбор там, където е бил


Ганев: Имаме за цел да помогнем на новия щаб и да върнем националния отбор там, където е бил
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2365 0

Президентът на Българска федерация волейбол - Любомир Ганев, говори след избора на нов селекционер на представителния национален отбор. Той остана без старши треньор след историческото слабо класиране на изминалото Световно първенство, след което Николай Желязков подаде оставка и така се стигна до избора на нов специалист. 

За такъв бе избран Пламен Константинов, което ще бъде негов втори период начело на "лъвовете". Той води селекцията в периода 2014-2018 година. Неговата кандидатура бе предпочетена между три други.

"Пламен Константинов беше избран с явно гласуване и много голямо мнозинство след 23-ма присъстващи на заседанието. В договора ще включим изискванията, целите са дългосрочни. Имаме за цел да подпомогнем изцяло треньора и щаба му. Искаме да върнем българския отбор на мястото, където е бил", обясни легендарният волейболст.

Решението коментира и вицепрезидентът на БФВолейбол - Давид Давидов, който сподели по какъв начин се е развил процесът по избиране на най-подходящ кандидат.

"Към всеки един от кандидатите бяха поставени едни и същи въпроси за вижданията им в краткосрочен и дългосрочен план. Имаме амбициозни състезания в следващата година. Не искаме още сега да ангажираме треньори и състезатели с високи очаквания. Желаем да имаме мотивиран състав и боеспособен тим за възможно най-добро класиране. Надяваме се да достигнем осмицата на Европейското първенство. Убедихме се, че български треньор ще има по-добри перспективи пред обединяваща роля", категоричен бе Давидов.

Прочетете къде работеше за последно новият селекционер - Пламен Константинов, завръщащ се след четири години пауза!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички