Сашо Попов отсече: Няма да позволя залата на ЦСКА да стане склад за картофи


Сашо Попов отсече: Няма да позволя залата на ЦСКА да стане склад за картофи
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2540 0

Президентът и треньор на волейболния ЦСКА Александър Попов направи любопитно изказване относно случващото се в клуба. Именно той дълги години се бори за спасението на „червените“, а преди броени дни обяви 5-годишен договор с efBet, който ще осигури спокойствие за работа в клуба по волейбол.

Забравил съм колко пари съм дал за ЦСКА, но няма да позволя зала "Васил Симов" да стане склад за картофи“, отсече Попов пред bTV .

Хората, които ме познават, знаят че не съм бизнесмен. Пишман президентът съм... Но когато е трябвало, съм помагал. В ЦСКА сме се смяли и когато беше най-тежко. Последните две години имаме фантастични спонсори. Но по техните думи ентусиазмът леко спада. Още през 2014-2015 Цветомир Найденов ни помогна не със заплати и пари, а като стегна залата. Не сме го афиширали. Тогава имахме приятелски взаимоотношения, но тръгнахме по различен път. Сега той ни се обади. В спорта скрито покрито няма“, продължи той.

Голяма организация като нашата не може да се финансира само от един благодетел. На фона на всичко, дойде и икономическата криза. Интересува ме колко струва един киловатчас ток. За миналия януари сметката ни беше 40 000 лв. за ток, а бяхме предвидили 6000 лв. За волейбола това са много пари. Левски също плаща за ток, но те изкарват пари от залата си, а ние няма откъде“, каза още Попов.

„Тази година бюджетът на мъжкия ни отбор ще бъде равен на разходите за спортните съоръжения, в които тренираме. За залата във Военната академия и "Васил Симов" трябва да платим 350 000 лв.", сподели Попов, а за ситуацията със залата, в която играят представителните отбори на "червените" допълни: 

"В края на мандата на Кралев пуснаха търг за базата на ЦСКА. Дойде Василев, отидохме цялото ЦСКА да го молим да го отмени. За да не дойде някой и да превърне залата в склад за картофи... Няма да го позволим. В края на мандата на Руди, върнаха търга. Отидохме при Лечева и тя го спря. Кой ще ни изгони от залата, от 60-а година там се коват шампиони! Когато беше най-тежко, казах: "Не ме познавате, малко луд съм, ще легна на стачка и CNN ще дойде да ме отрази... Ние сме диалогични, ще се махнем от "Васил Симов", когато ни дадат право да си построим зала с частен капитал на общинска земя", категоричен е Сашо Попов.

 А ето кой и защо постави наш волейболен национал в престижна класация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички