Розалин Пенчев - Коз в ръкава на Пламен Константинов


Розалин Пенчев - Коз в ръкава на Пламен Константинов
Снимка: cev.lu

6288 0

Вече сме септември месец! 48 години по-късно България отново е домакин на Световното първенство по волейбол. Все по-близко е началото на планетарния форум, който ще се проведе в България и Италия между 9 и 30 септември. Общо 9 града в двете държави ще приемат мачове от Мондиала.

„Дворецът на културата и спорта“ във Варна, „Булстрад Арена“ в Русе и „Арена Армеец“ в София, както и „Пала Алпитур“ в Торино, „Ленд Роувър Арина“ в Болоня, „Медиоланум Форум“ в Асаго, „ПалаФлорио“ в Бари, „Нелсън Мандела Форум“ във Флоренция и „Форо Италико“ в Рим са градовете, които ще приемат 24-те претендента за титлата.

Отборът на България е в една група със световния шампион от предишния Мондиал Полша, както и с Иран, Куба, Финландия и Пуерто Рико, като първите четири тима продължават в следващата фаза. Мачовете в Група D стартират на 9 септември в “Двореца на културата и спорта“ във Варна.

И за да продължим историяте на семейство Пенчеви, днес продължаваме с по-малкия от братята в националния отбор на България - Розалин. Розалин Пенчев, подобно на батко си, стартира кариерата си в пловдивския Виктория. Заедно с него тренира и неговия брат-близнак Чоно, който играе на поста разпределител. Двамата също скоро преминават в Пирин (Разлог), където остава до 2014 година. Тогава пристига оферта от полския Ефектор, а там по-рано в своята кариера игра и Ники Пенчев. Следват сезони в турския Токат Плевнеспор и италианския Топ Волей (Латина). През 2017 година Розалин преминава в Аржентина, където облича екипа на Персонал Боливар. Най-голямата чест за младия посрещач в клубната му кариера дойде през това лято. Бразилският гранд СЕСК (Рио де Жанейро) обяви трансфера на Пенчев, където той ще играе рамо до рамо с олимпийския шампион и диагонал на Бразилия Уолъс де Соуса.

За националния отбор за мъже Пенчев дебютира официално през 2017 година, но за това след малко. Първо той получава повиквателна за Европейските Олимпийски игри в Баку, Азербайджан през 2015 година. Там "лъвовете" печелят сребро, след като в 1/2-финала играят тежък мач срещу Полша, спечелен с 3:2, а във финала Германия бързо се разправя с тима ни и след 3:0 триумфира със златото. В крайна сметка 20-годишният тогава играч получава малко игрово време, но все още е прекалено неопитен.

Лятото на 2017 година ще се помни вечно от Розалин Пенчев. Той дебютира за "трикольорите" по прекрасен начин. Посрещачът излиза в реновираната зала "Конгресна" в "Двореца на Културата и Спорта" във Варна и то срещу олимпийския шампион от 2016 година Бразилия. Розалин не само помага за победата над "селесао", която е първа за нас от 2010 година, но и прави една страхотна точка, която по-късно обикаля с гръм и трясък медиите в чуждите страни.

Макар и на 23 години, по-малкият от братята Пенчеви вече има достатъчно опит в чужбина, за да успее да утвърди мястото си и в титулярния състав на България. Освен това там той може да получава и подкрепата на своя брат по пътя към славата и успехите с представителния тим на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички