Непримиримите волейболни "лъвици" отстраниха Канада и продължават напред на Мондиал 2018


Непримиримите волейболни "лъвици" отстраниха Канада и продължават напред на Мондиал 2018
Снимка: Getty Images/Guliver

1436 0

Женският национален отбор по волейбол продължава своето участие на Световното първенство за жени в Япония. Това стана, след като момичетата на селекционера Иван Петков стигнаха до обрат в последния си мач от група В срещу Канада. "Лъвиците" се наложиха с 3:1 (23:25, 27:25, 25:21, 25:21) над своя противник.

Волейболистките от националния отбор на България се класираха за следващата втора фаза на Световното първенство за жени в Япония. Момичетата на селекционера Иван Петков обърнаха и се наложиха над Канада с 3:1 (23:25, 27:25, 25:21, 25:21) в последния си мач от Група В от първата фаза на шампионата, който бе директен спор за продължаване напред, игран тази сутрин в зала "Хокайдо Префекчъръл Спортс Сентър" в Сапоро.
Така българските "лъвици" завършиха на 4-о място в крайното класиране в групата с 2 победи, 3 загуби и 6 точки и продължават напред в следващата фаза на Мондиал 2018. Напред продължават и първите три отбора - олимпийският шампион Китай, непобеденият до момента тим на Италия и коравата Турция.
Четирите тима ще се слеят в Група F, мачовете от която ще се играят в Осака, с първите 4 отбора от Група С - действащия световен шампион САЩ, Русия, Тайланд и Азербайджан, като ще играят помежду си. Отборите влизат във втората фаза на първенството с абсолютно всички показатели от първата - победи, загуби, точки, геймово и точково съотношение. Утре и в събота (5 и 6 октомври) са почивни дни, а срещите от втората фаза започват в неделя (7 октомври) като точната програма ще стане ясно по-късно.
От друга страна Канада остана на предпоследното 5-о място в Група В с 1 победа, 4 загуба и 3 точки и заедно с аутсайдера Куба отпадат от по-нататъшно участие на световното първенство.

Мачът бе директен спор за продължаване напред, като се изигра рано тази сутрин в зала "Хокайдо Префекчъръл Спортс Сентър" в Сапоро. Победата отреди на нашия отбор 4-о място в групата с 2 победи, 3 загуби и 6 точки, което бе достатъчно за класиране в следващата фаза на турнира.

Китай, Италия и Турсия са другите три отбора, които продължават напред своето участие. Четирите тима ще се слеят в Група F с първите 4 отбора от Група С - действащия световен шампион САЩ, Русия, Тайланд и Азербайджан.

Отборите влизат във втората фаза на първенството с абсолютно всички показатели от първата - победи, загуби, точки, геймово и точково съотношение. Утре и в събота са почивни дни, а срещите от втората фаза започват в неделя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички