Кралев: Водим преговори за домакинството на олимпийската квалификация по волейбол

Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че се водят проговори за домакинството на олимпийската квалификация по волейбол. До там се е стигнала, след като Бразилия се е отказала от домакинството.

Според него, ако се подходи правилно, с едно домакинство можем да имаме шансове да обърнем Бразилия и да се класираме още в първата квалификация. "Нямаме проблем да получим квалификацията, преговаряме за размера на финансовата част", допълни Кралев.

Матей Казийски: Обмислям завръщане в националния отбор на България

Матей Казийски обмисля сериозно завръщане в националния отбор по волейбол. Императора, както го наричат феновете на Тренто, говори по тази тема п...

Той каза още, че за олимпийски квалификации кандидатстваме приоритетно за спортовете от първа група, където знаем, че можем да имаме успех, и където знаем че можем да подкрепим нашите атлети, за да пратим повече хора на Игрите. "Засега имаме потвърждение, че сме спечелили последната световна квалификация в борбата", посочи той по време на пресконференция във Варна.

Това не е единственото домакинство, за което кандидатстваме. Припомняме, че голямата ни цел е да приемем мачове от Мондиал 2030 - ето какво е нужно според Кралев.

Още по темата

Please select answer!