4 стадиона с капацитет 40 000 - това ни трябва за Световното първенство през 2030г.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели, че вече се избистрят идеите около строежа на 4 стадиона, които ще ни бъдат необходими за кандидатурата за Световното първенство през 2030г. 

"Има ясно изразена политическа воля за Мондиал 2030 от страна на България, Гърция, Сърбия и Румъния. Даваме знак, че искаме да направим Балканите едно по-добро място за живеене", заяви пред БТВ спортният министър. Той е категоричен, че става въпрос за поемането на един огромен ангажимент и предстои много работа.

Министър Кралев: Националният отбор може да победи почти всеки тим

Българският национален отбор по футбол има своите шансове за класиране на Европейското първенство през 2020 г., ако покаже постоянството си от Ли...

"Нашият ангажимент на България е да имаме 4 стадиона с капацитет 40 000, които отговарят на условията, с магистралите нямаме проблем. Обсъжда се къде да е новият Национален стадион и как да се реконструира „Васил Лески“, за да отговаря на критериите“, обясни Кралев.

Министърът обясни, че в момента страната ни все още е изостанала със спортната инфраструктура, защото започна да се строи едва при първото правителство на Бойко Борисов. "Другите държави са в същото положение. Разполагаме със средствата. При всички положения България ще излезе от тази кандидатура с добра инфраструктура“, категоричен е Кралев.

Спортният министър Красен Кралев разкри кой е дал идеята за домакинството на Мондиал 2030 - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!