4 стадиона с капацитет 40 000 - това ни трябва за Световното първенство през 2030г.


4 стадиона с капацитет 40 000 - това ни трябва за Световното първенство през 2030г.
Снимка: БГНЕС

2987 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели, че вече се избистрят идеите около строежа на 4 стадиона, които ще ни бъдат необходими за кандидатурата за Световното първенство през 2030г. 

"Има ясно изразена политическа воля за Мондиал 2030 от страна на България, Гърция, Сърбия и Румъния. Даваме знак, че искаме да направим Балканите едно по-добро място за живеене", заяви пред БТВ спортният министър. Той е категоричен, че става въпрос за поемането на един огромен ангажимент и предстои много работа.

"Нашият ангажимент на България е да имаме 4 стадиона с капацитет 40 000, които отговарят на условията, с магистралите нямаме проблем. Обсъжда се къде да е новият Национален стадион и как да се реконструира „Васил Лески“, за да отговаря на критериите“, обясни Кралев.

Министърът обясни, че в момента страната ни все още е изостанала със спортната инфраструктура, защото започна да се строи едва при първото правителство на Бойко Борисов. "Другите държави са в същото положение. Разполагаме със средствата. При всички положения България ще излезе от тази кандидатура с добра инфраструктура“, категоричен е Кралев.

Спортният министър Красен Кралев разкри кой е дал идеята за домакинството на Мондиал 2030 - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички