Джокович е обещал да дойде за турнира в София


Джокович е обещал да дойде за турнира в София
Снимка: Guliver/GettyImages

2033 0

Спортният министър Красен Кралев изрази надежда, че Новак Джокович ще дойде на турнира в София през февруари. Според него това може да се случи, ако отпадне рано на Australian Open.

"Зависи кой ще отпадне, ние не знаем как ще се развие турнирът. При всички случаи имаме обещанието на Джокович, че той ще посети турнира като гост. Не ми се вярва, че ще отпадне преди финала. Но при всички случаи ще дойде в България, ще има среща с българските деца, ще има среща с широката общественост. Това е част от плановете ни", заяви Кралев в предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви.

Вероятността Джокович да отпадне обаче не е особено голяма, защото точно в Мелбърн той се представя най-силно на турнирите от Големия шлем. Там той има 6 титли – рекорд за Откритата ера в мъжкия тенис, който дели с Роджър Федерер. Миналата година обаче сърбинът отпадна на четвъртфинал от Хьон Чун, а през 2017 година Ноле си тръгна още по-рано от турнира – във втори кръг, след 2:3 сета срещу Денис Истомин.

Какво сподели Кралев относно кандидатурата ни за Мондиал 2030 - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички