България излетя от Евроволей 2019 след бой от домакина Словения


България излетя от Евроволей 2019 след бой от домакина Словения
Снимка: https://www.cev.eu/PhotogalleryArchive.aspx

12329 0

Националният отбор по волейбол на България претърпя поражение в своята 1/8-финална среща от Европейското първенство по волейбол. "Лъвовете" отпаднаха след поражение с 3:1 (25:27, 25:17, 25:16, 25:17) от домакина Словения.

В първия гейм играчите на Силвано Пранди направиха страхотен обрат, спасиха два геймбола на съперника и поведоха в резултата. От този момент играта на нашия отбор тотално се срина. Последваха безброй необясними грешки в полето ни, което тотално разруши нашата игра.

Всичко в полето на Словения се получаваше, докато в игрището на "трикольорите" бе пълен хаус. Пранди опита да промени случавщото се с няколко смени, които не дадоха никакъв резултат.

Клемен Чебул изигра страхотен мач тази вечер в Любляна. Посрещачът завърши със 17 точки (6 аса) за успеха на родината си. Единственият светъл лъч, от време на време, в полето на България бе от Мартин Атанасов. Младият посрещач завърши срещата с 12 точки.

ПЪРВИ ГЕЙМ

Геймът започна равностойно, като двата отбора си разменяха водачеството. Българският тим успешно завършваше своите атаки, но изпитваше леки затруднения в посрещане, което даваше шанс на словенците да се задържат близо до нас в резултата.

Първият брейкбол в гейма бе за домакините. Цветан Соколов заби в аут от зона 1, което даде аванс от две точки на съперника - 12:10. Соколов бе хванат на блокада и при 17:14 Силвано Пранди взе почивка.

Играчите на Алберто Джулиани направиха аванса си 4 точки при 22:18 след троен блок срещу Соколов. Последва нова почивка за Пранди, след която появилият се на игрището Николай Пенчев успешно заби от зона 4, след което и троен блок на България даде резултат за 22:20. При 24:22 Тине Урнаут заби далеч в аут, което доведе до почивка за домакините - 24:23. Отличен сервис на Георги Сеганов помогна на българския блок - 24:24. Ас на Мартин Атанасов доведе нещата да обрат за 25:26 и нова почивка за Словения. Последва нова атака на Соколов, при която блокадата на словенците докосна мрежата - 25:27.

ВТОРИ ГЕЙМ

През втория гейм играта на българите не тръгна от старта, като Словения поведе с 5:1 и 6:2, а в хода на гейма Пранди извади от игра Цветан Соколов, който допусна няколко поредни грешки. Замени го Венелин Кадънков, а и Георги Петров влезе на мястото на Мартин Атанасов, но играта на "лъвовете" не претърпя промяна и авансът набъбна до 17:9, като и Светослав Гоцев получи жълт картон след разправа с главния съдия.

До края на гейма грешките в нашето поле надделяваха. Домакините надделяха след 25:17 и изравниха резултата в геймовете - 1:1.

ТРЕТИ ГЕЙМ

В третия гейм двата тима стартираха като равни, а не може да не се отчетат големият брой грешки, които съдиите правиха. Благодарение на системата за видеоповторения обаче нашият тим "поправи" грешките и равенството се запази до 6:6. Последваха обаче огромният брой грешки в нашето поле, на почти всяка атака на Цветан Соколов бе блокирана. Словения дръпна с 9:6 и продължи да държи аванса до 15:12. Преди това в игра се появи вторият разпределител Добромир Димитров, но това не даде нужния резултат.

При 18:12 след поредната нелепа грешка на Цветан Соколов, той бе заменен от Венелин Кадънков. Появилият се на игрището също не остана по-назад и направи няколко грешки, като "пример" от него взе и Светослав Гоцев. Единствено Мартин Атанасов изглеждаше като "лъч надежда", но това не бе достатъчно и при 25:16 Словения направи обрат.

ЧЕТВЪРТИ ГЕЙМ

Третата част започна с три поредни точки за Словения и два поредни аса на Клемен Чебул. Сеганов продължаваше да настоява и вдигаше предимно на Цветан Соколов, докато лидерът не спираше да греши - 9:4.

Безобразната игра на българите не спираше и това помогна на Словения да спечели с лекота гейма, а с това и мача след 25:17.

Състав на България: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев, Теодор Салпаров - либеро.

Преди мача

Националите по волейбол продължават с изявите си на Евроволей 2019. Съперник днес ще бъде Словения, като в Любляна се очаква сериозна подкрепа за домакините и много проблеми за "лъвовете".

Играчите на Силвано Пранди тръгнаха с две чисти победи над съседите от Гърция и Румъния, а след това дойде и сравнително трудната победа с 3:1 над Португалия. В последните си два мача "трикольорите" загубиха от Франция с 0:3 и от Италия с 1:3.

Така отборът ни стигна до мач със Словения. При победа пък България ще срещне победителя от битката Русия - Гърция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички