Програмата за 1/8-финалите на Евроволей 2019


Програмата за 1/8-финалите на Евроволей 2019
Снимка: https://www.cev.eu/Competition-Area/competition.aspx?ID=1052&PID=1576

3402 0

След изиграването на всички двубои от груповата фаза на Европейското първенство, станаха ясни и осминафиналните двойки в надпреварата. Регламентът предвижда на 1/8-финалите да се играе по схемата 1-4 и 2-3, като четирите групи се кръстосват две по две. Отборите от нашата група А играят с тези от група С, като двубоите са в Любляна. Съставите от група B играят с тези от група D.

Волейболистите на България ще се изправят срещу Словения, след като завършиха на трето място в класирането в група А на Евроволей. "Лъвовете" записаха три победи и две загуби и девет точки в актива. Словенците пък останаха втори в група С на турнира със същия баланс.

Отборът на Франция победи Италия с 3:1 гейма и спечели групата с пълен актив. Италия завърши на втора позиция (12 точки). Така "петлите" ще срещнат Финландия, която приключи на четвърто място в група С, а "адзурите" излизат срещу Турция, която пък е трета в подреждането. Гърция, която взе четвъртото място в нашата група с три точки и една победа и четири загуби, ще играе срещу лидера на група С Русия (5 победи и 15 точки).

В другите две групи ситуацията е следната:

Безапелационният лидер в група В Сърбия ще има за съперник четвъртия от група D Чехия, вторият Белгия среща третия от група D Украйна. Завършилият на трето място тим на Германия излиза срещу домакина на D Холандия, четвъртият Испания ще има нелека задача срещу световния шампион Полша (първенец в група D).

Мачът между България и Словения ще бъде в събота, 21 септември, в зала "Дворана Център Стожице" в Любляна от 21:30 ч. б.в. Преди това от 18:30 ч., в другия 1/8-финал в словенската столица отборът на Русия, който стана победител в група С, играе със състава на Гърция, който зае четвърто място в група А.

Ето и часовете на останалите срещи:

21 септември (събота)

17:00 ч. Холандия - Германия (в Апелдоорн (Холандия))

18:30 ч. Сърбия - Чехия (в Антверпен (Белгия))

20:30 ч. Франция - Финландия (в Нант (Франция))

21:30 ч. Белгия - Украйна (в Антверпен)

21:00 ч. Полша - Испания (в Апелдоорн)

22 септември (неделя)

18:00 ч. Италия – Турция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички