Салпаров: Докато не се борим за всяка ситуация, няма да играем за медали


Салпаров: Докато не се борим за всяка ситуация, няма да играем за медали
Снимка: https://www.cev.eu/PhotogalleryArchive.aspx

2146 0

Либерото в българския национален отбор по волейбол - Теодор Салпаров, не скри разочарованието си от допуснатия обрат срещу Италия. Българските "лъвове" поведоха, спечелвайки първия гейм, но последва спад в играта, който в крайна сметка доведе до поражение с 1:3, което е второто такова на Евроволей 2019 за нашия тим. 

"Специално в този мач, за разлика от срещата с Франция, играхме като равен с равен срещу Италия в първите три гейма. Това бе докато не ни паднат някои леки топки, докато не успеем в контраатака – неща, които направиха разликата. Докато при италианците това не се получава – те са прецизни в такива моменти. Затова големите отбори са големи – защото са перфектни в леките ситуации" - започна Теди пред БНР. 

"Ние тръгнахме много мотивирани, много събрани и ни се отвори мач, в който би трябвало да спечелим, по този начин, по който стартирахме. Имахме своите аргументи. За съжаление не се получи в следващите части. Все стигаме до този въпрос - "защо?". Това "защо" е чисто технически аспект – умения, опит, концентрация и т.н. Това е разликата. Докато не се научим, че трябва да се борим за всяка елементарна ситуация, никога няма да можем да играем за медали и да се борим за призови места на големи форуми" - завърши 37-годишният ветеран. 

България ще завърши на третото място в група А, като на осминафиналите, почти със сигурност, ще се изправи срещу Словения. Ако възпитаниците на Силвано Пранди бяха надделяли над "Скуадра адзура", щяха да срещнат Турция. А какво бе заявил наставника на Италия по адрес на националите ни преди сблъсъка - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички