България срещу 11 000 словенци в жестока елиминационна битка на Евроволей 2019


България срещу 11 000 словенци в жестока елиминационна битка на Евроволей 2019
Снимка: https://www.cev.eu/PhotogalleryArchive.aspx

2927 0

Националният отбор на България по волейбол, водени от Силвано Пранди, излиза тази вечер в решителен осминафинален сблъсък от Европейското първенство 2019. Двубоят ще се изиграе в "Дворана Център Стожице" в Любляна пред многохилядната подкрепа от трибуните за домакина Словения.

Сблъсъкът е изключително важен, а залогът е класиране на 1/4-финали на Евроволей и присъствие сред осемте най-добри отбора на континента. В тази фаза се играе на елиминационен принцип, като победителят продължава напред, а победеният отпада от по-нататъшно участие в шампионата.

До този момент двата съперника са се срещали три пъти, след като словенците излязоха от югославския блок. И в трите случая резултатът е абсолютно идентичен – победи с по 3:0 гейма за България. Последният мач датира отпреди две години, когато в груповата фаза на Европейското в Полша Цветан Соколов отбелязва 21 точки за успеха, а по 10 добавят Николай Пенчев и Николай Николов, който в момента е извън състава на Силвано Пранди.

Сега обаче словенците имат домакинско предимство, като ще се възползват максимално от него. Очакват се над 11 000 зрители да присъстват на живо, като съперникът ще има страхотна подкрепа. За домакините ще вика и баскетболната звезда от НБА Лука Дончич, който е в къщи и не пропуска двубоите от Европейското първенство.

"Със сигурност ще ни бъде много тежко срещу Словения. Залата ще бъде пълна и публиката ще им помага в трудните моменти. Свикнали сме да играем пред много хора. Това е най-важният ни мач в турнира и ще се борим за победа”, заяви либерото на националите Теодор Салпаров преди мача.

"Словения сме я побеждавали, но… Словения игра финал на Евро 2015 и оттогава само прогресира нагоре. Ако искаме да победим, ще трябва да дадем много повече от това, което показахме срещу Италия и Франция”, добави Салпаров.

Селекционерът на България Силвано Пранди е убеден, че тимът ни има сили да преодолее този противник. Според него двата тима са с изравнени възможности, като състоянието в деня на мача ще реши кой ще излезе краен победител.

„Ще играем за победа и с правилното отношение към феновете ни, които ще ни подкрепят шумно в залата и ще създадат страхотна атмосфера. Ще се изправим срещу един от най-силните отбори в Европа. България има добри играчи с много международен опит, както и ние. Мисля, че детайлите ще направят разликата в края", заяви треньорът на Словения Алберто Джулиани.

Така днес волейболистите на България имат нелеката задача да търсят успех срещу класен съперник и то на негова територия. Националите трябва да впрегнат целия си дух и воля за крайната победа. Само успехът ще класира България напред, като остава надеждата, че "лъвовете" ще покажат на какво са способни в този изключително важен мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички