България удари Русия в Световната лига след страхотен обрат (ВИДЕО)


България удари Русия в Световната лига след страхотен обрат (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

3455 0

Страхотен обрат направи българският национален отбор по волейбол в третия си мач в тазгодишното издание на Световната лига. Нашите момчета губеха с 0:2 гейма срещу един от най-неприятните ни съперници - Русия, но показаха характер и успяха да стигнат до победата. В първите два мача националите ни загубиха драматично от Аржентина и Франция.

Руснаците стартираха ударно и втория гейм го спечелиха с 25:15, след като в първата част ни победиха на 21. След това, обаче в игра за нашия отбор влезе Розалин Пенчев и нещата започнаха да се променят.

Третият гейм отиде на сметката на нашите национали, които подобриха сервиса си и успяха да го спечелят с 25:22. Четвъртата част беше инфарктна - поведохме с 6 точки, като при второ техническо прекъсване не се виждаше как може да не се стигне до тайбрек. Тогава руснаците направиха серия, с която стопиха разликата до само точка и излязоха напред при 23:22, след ас по правата, като преди това най-добрият им играч - Волков, заби два аса на линията. Сервис на Виктор Йосифов обаче се спря в мрежата и тупна неспасяемо за 24:23 за нас и в крайна сметка Тодор Скримов с ас ни вкара в тайбрек - 27:25.

В решителния гейм дръпнахме с 5:3, но Русия обърна и поведе с 6:5, като двата отбора се движеха точка за точка до 12:12. Тогава на сервис застана Цветан Соколов, който на два пъти много хитро скъси началния удар и даде шанс за зверски блок на Розалин Пенчев и за контраатака на Виктор Йосифов и 14:12 за България. Този аванс се оказа достатъчен и приключихме мача с нова атака през центъра за 15:13.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички