България даде гейм на Египет, но стартира успешно по пътя към Токио 2020


България даде гейм на Египет, но стартира успешно по пътя към Токио 2020
Снимка: https://www.volleyball.world/en/vnl

7073 0

Националният волейболен отбор на България победи с 3:1 (25:11, 33:31, 19:25, 25:19) гейма отбора на Египет и по този начин стартира успешно олимпийските квалификации за Токио 2020. По-рано днес в другия мач от нашата група Бразилия победи с 3:0 Пуерто Рико. Именно с тези два отбора ще се изправим в следващите два дни.

България започна добре срещата и поведе с 3:1 след успешни атаки на Цветан Соколов. След пайп на Тодор Скримов и след това ас на Соколов националите ни се оттеглиха с преднина 8:4 при първото техническо прекъсване. Превъзходството на "лъвовете" продължи и след него, като при 13:7 треньорът на Египет поиска прекъсване.

Без никакво напрежение отборът на Пранди не само задържа преднината си, но и успя да я увеличи. Светослав Гоцев изпълни техничен флот севрис, а за 16:9 Виктор Йосифов направи единична блокада. След него българите направиха 5 поредни точки. При 24:10 Цветан Соколов прати топката в мрежата след сервис, но след това след негова блокада геймът приключи в полза на нашия тим.

За разлика от първата част, във втория гейм Египет успя да поведе с 0:2, но българите изравниха точките. За 5:4 момчетата на Пранди успяха да поведат за първи път в гейма, като задържаха преднината си до първото техническо прекъсване, дошло при 8:6 след атака на Скримов. В този гейм срещата вървеше точка за точка с леко предимство за нашия тим, но без да има голяма разлика в точките, както в първия. Волейболистите на Египет направиха три поредни точки, но Соколов успя да изравни за 9:9.

И до второто технически прекъсване срещата продължи равностойно, като блокадата на Египет бе много по-успешна от предния гейм, което попречи на Соколов да реализира точките си. От 15:18 египтяните успяха да обърнат в своя полза до 19:18 и не позволиха българите да си върнат преднината.

В истински маратон се превърна гейма, като шампионите на Африка изпуснаха 6 геймбола. След ас на Светослав Гоцев България поведе с 32:31, а след двойна блокада на Цветан Соколов и Виктор Йосифов се стигна и до успеха на България при третия геймбол за 33:31.

И третият гейм започна много равностойно, като при 6:6 отборът на Египет направи две поредни точки и се оттегли с преднина на първото прекъсване. Изглежда, че многото пропуснати възможности във втория гейм не сломи духа на египетския тим, а дори напротив. Второто прекъсване дойде при 11:16 след 4 поредни точки на Египет.

Нашият тим бе далеч от представянето си от първия гейм, докато гостуващият тим заигра с много по-голямо самочувствие. След три поредни точки на нашите резултатът стана 16:19, но "лъвовете" така и не успяха да наваксат повече. Цветан Соколов атакувам но прати топката в аут и Египет поведе с 23:17. В края на гейма Силвано Пранди пусна в края на гейма Алекс Грозданов, Розалин Пенчев, Венелин Кадънков, но смените не доведоха до желаното развитие и Египет успя да затвори третата част с 25:19.

Откриващите две точки в четвъртия гейм бяха за Египет, но този път българите не допуснаха повече изненади и бързо поведоха с 3:2. При първото техническо прекъсване в гейма българите имаха само точка преднина - 8:7. Националите ни дръпнаха с 16:14 при второто техническо прекъсване, но след силна игра на Соколов, а и след атака на Тодор Скримов на трудна топка в блокадата, която след това излезе в аут отборът увеличи преднината си на 19:14. До края на гейма "лъвовете" ни нямаха проблеми и след све поредни точки на Мартин Атанасов дръпнаха с 23:18. Светослав Гоцев изведе националите до мачбол, а Скримов донесе победната точка.

Преди мача

Волейболните национали на България започват днес похода си към класиране на Олимпийските игри в Токио през 2020 година. В следващите три дни Варна ще се превърне във волейболната столица на страната ни, като четири тима ще спорят за една квота даваща право на участие в игрите догодина.

Тази вечер момчетата на Силвано Пранди ще трябва да премерят сили с тима на Египет, от когото все още нямат загуба. Другите два тима в морската ни столица са Пуерто Рико и Бразилия, които ще срещнем съответно в събота и неделя отново в зала "Конгресна" в Двореца на Културата и Спорта.

Срещата България - Египет стартира днес в 20:30 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички