Треньорът на Бразилия: Очаквам война срещу България


Треньорът на Бразилия: Очаквам война срещу България
Снимка: cev.lu

1960 0

Треньорът на Бразилия Ренан дал Зото скромно заяви, че за него фаворити в турнир като олимпийската квалификация във Варна няма, но отборът му е тук с единствената мисъл до неделя да спечели олимпийска квота. Той изказа суперлативи и по адрес на българския национален отбор, като заяви, че очаква "война" в мача срещу България.

„За нас започва най-важното състезание за годината, защото всеки играч, всеки член на щаба ни има своята мечта да участва на Олимпийските игри. Със сигурност всички отбори са много добре подготвени. Във формат като този, с три поредни мача, може да случи всичко и фаворити няма. За нас олимпийските игри започват от тук. Убеден съм, че ще се получи едно много хубаво състезание с много оспорвани мачове“, каза Дал Зото.

Той отчете, че неговият тим се е представил прилично във Волейболната лига на нациите с изключение на финалния турнир, като в крайна сметка Бразилия завърши на четвърто място. След това обаче бразилците спечелиха силния приятелския турнир „Хуберт Вагнер”, в който победиха убедително Сърбия (3:0) и Полша (3:1).

Ренан дал Зото обяви, че отборите на Пуерто Рико и Египет ще бъдат достатъчно сериозно предизвикателство, но отдаде заслуженото на България.

„Със сигурност българският отбор е един от най-силните в света и има достатъчно изявени и опитни състезатели, които играят в най-силните първенства. Има и много млади и талантливи играчи, които дават сериозна заявка за високите нива на световния волейбол. Няма как да не спомена и старши треньора на българския тим – Силвано Пранди, който е специалист с изключителен опит, простиращ се от времената, в които аз бях състезател. Още оттогава е един от най-добрите треньори в света и днес продължава да го доказва. Той е огромен позитив за българския отбор. Очаквам истинска битка, дори война в мача срещу България“, каза Дал Зото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички