Алекно: Стойчев е идеален за треньор на Русия, ако вземем чужденец


Алекно: Стойчев е идеален за треньор на Русия, ако вземем чужденец
Снимка: Getty Images / Guliver

1430 0

Бившият селекционер на Русия по волейбол Владимир Алекно коментира кандидатурата на Радостин Стойчев за този пост. Според треньора на Зенит-Казан, ако федерацията прибегне до решение да повери поста на чужденец, то бившият български селекционер е най-добрият вариант.

Въпреки това, Алекно призна, че когато за последно е разговарял със Стойчев, специалистът му е казал, че не е бил търсен от федерацията на Русия. Разговорът обаче е воден преди 3 седмици.

"Не бива да забравяме, че Стойчев е кандидат и за поста селекционер на Полша. Мисля, че след 8 ноември ще мога да ви кажа повече. А кандидатурите на Хулио Веласко и на Пламен Константинов са невъзможни, тъй като първият има 4-годишен договор с Аржентина, а вторият е начело на България до 2018 г.", коментира Алекно пред sport.kazanfirst.ru.

На 8 ноември в Москва Алекно ще се срещне с няколко треньора, влизащи в треньорския съвет, както и с представители на федерацията. Основна тема на разговор на срещата ще бъде новият селекционер на Русия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички