Задава се нова битка Димитров-Надал, българинът стартира с аржентинец или квалификант в Маями


Задава се нова битка Димитров-Надал, българинът стартира с аржентинец или квалификант в Маями
Снимка: Getty Images/Guliver

1631 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне участието си във втория за годината турнир от сериите Мастърс в Маями от втория кръг.

Ракета №1 на България е поставен като 9-ти в схемата, което означава, че ще почива в първия кръг. Участието му в надпреварата стартира от втория, като там той ще срещне представителят на Аржентина Гуидо Пейя или квалификант.

При евентуална победа той ще се изправи срещу Стив Джонсън от Америка. Ако успее да преодолее и 23-я в света, Димитров ще има за опонент носителят на 14 титли от Големия шлем Рафаел Надал. Двамата изиграха страхотен мач при последната си среща, която бе на 1/2-финалите на Australian Open, а испанецът спря похода на нашето момче след 5-сетова битка.

Този път двама от най-обичаните тенисисти в тура Роджър Федерер и Рафа Надал са в различни половини на схемата и в Маями вече мечтаят за евентуален финал между двамата.

По-рано миналата седмица пък световните №1 и 2, съответно Анди Мъри и Новак Джокович, отказаха участие от турнира, като под №1 в Маями е поставен Стан Вавринка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички