Въпреки слабата форма: Григор Димитров дръпна нагоре в ранглистата


Въпреки слабата форма: Григор Димитров дръпна нагоре в ранглистата
Снимка: Getty Images

1912 0

По традиция в понеделник бе обновена световната ранглиста в тениса. Най-добрият български тенисист Григор Димитров бележи възход, въпреки че се намира в доста слаба форма, записвайки три поражения в последните си четири двубоя.

Гришо записа изкачване с две позиции и вече ще бъде под номер 35 в света. Причината за възхода на българина е, че Мартон Фучович загуби точките, които бе спечелил от достигането си до финала в Ротердам през миналия сезон. Това води до спад от 12 позиции за него.

Алберт Рамос-Виньолас пък също бележи голям спад, тъй като не успя да повтори постижението си от финал в Буенос Айрес от миналата кампания. Така Димитров бе облагодетелстван.

Добрите новини за Григор не спират дотук, тъй като има изгледи за по-голямо изкачване, тъй като няма никакви точки, които да брани през идните месеци. Все пак трябва да отбележим, че вероятно няма да е поставен в повечето състезания.

Въпреки че Григор Димитров напусна рано-рано Акапулко, дълго време се говори за ТАЗИ негова постъпка (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички