Въпреки че е без ваксина: Новак Джокович все пак опитва да влезе в САЩ - очаква да го пуснат


Въпреки че е без ваксина: Новак Джокович все пак опитва да влезе в САЩ - очаква да го пуснат
Снимка: GettyImages

1561 0

Новак Джокович вече е подал документи за влизане в САЩ и ще се надява да бъде пуснат през март месец. Джордже - неговият брат, разкри за това пред сръбската информационна агенция Tanjug. Припомняме, че в САЩ не може да се влиза без ваксина преди падането на противоепидемичните мерки, което ще се случи на 11 май.

Завърналият се на върха в световната ранглиста тенисист обаче се надява да бъде направено изключение. Припомняме, че през миналата година не бе допуснат нито в САЩ, нито в Канада, а така не взе участие в US Open, както и на Мастърсите в Индиън Уелс, Маями, Монреал и Синсинати.

"За съжаление, крайното решение не зависи от нас. Новак има нужда от специално разрешение, предвид факта, че САЩ все още не допуска неваксинирани чужденци. Това е невероятно, тъй като от много време насам гледаме големи спортни събития с участието на неваксинирани играчи по цял свят.

Информираха ни, че решените ще ни бъде съобщено след няколко дни. Очакваме позитивна развръзка" - разказва Джордже Джокович, цитиран от Tenniskafe.

Прочетете и как завърши историята на Новак Джокович и баба Веска от България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички