Треньорът на Григор Димитров скочи да защитава Новак Джокович (СНИМКА)


Треньорът на Григор Димитров скочи да защитава Новак Джокович (СНИМКА)
Снимка: GettyImages

4517 0

Телевизионният експерт Колин Викър посочи Новак Джокович като една от причините за това гледаемостта на тазгодишното издание на Australian Open да е по-ниска в сравнение с отминали години.

"Всички знаем, че Джокович не е способен да "счупи рейтинга", не е от най-гледаните тенисисти. Няма как да направи разликата" - заяви Викър пред Herald Sun. Около 439 хиляди зрители са гледали Джокович - Циципас във финала, докато миналогодишният финал между Надал и Медведев е гледан по телевизия от около 689 хиляди души.

Данните за рейтинг на ESPN показват, че този финал е генерирал най-малко зрителски интерес в сравнение с цели 10 години назад. Треньорът на Григор Димитров Дани Валверду обаче вярва, че това не е по вина на Джокович.

"Трудно е да породиш масивен интерес, ако през 14-те дни на участие не си излъчван по главния канал толкова, колкото през миналото. Всяко действие има своите последствия" - написа Валверду в личния си профил в социалната мрежа Twitter, с което защитава сърбина и обвинява донякъде ESPN.

Любопитното е, че часове преди да защити Ноле, Валверду влезе в спор с треньора на Джокович заради упрек към Григор Димитров (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички