Нови нападки към Джокович, че е лъгал за контузията на Australian Open, намесиха и Мбапе


Нови нападки към Джокович, че е лъгал за контузията на Australian Open, намесиха и Мбапе
Снимка: GettyImages

2234 0

Новак Джокович бе безупречен по пътя към 22-рия трофей от турнири от Големия шлем. Той дойде на любимия му такъв - Australian Open. Както е известно обаче, мнозина го обвиниха в това, че е симулирал, че има контузия около турнира.

Става въпрос за сериозна травма, което накара толкова хора да не вярват, че е възможен успехът въпреки нея. Това важи и за някои от самите играчи. Последният такъв, който го стори, е единственият, успял да вземе сет на Джокович в тазгодишното издание.

Световният номер 172 Енцо Куако не вярва, че Новак е бил с травма. За да докаже правотата си, той даде пример с Килиан Мбапе и Рафаел Надал - съответно колко време е трябвало на първия да се върне към игра, както и какво е показвал като качество вторият с контузия.

"Твърди се, че той има 3-сантиметрово разкъсване на подколенното сухожилие. Това е сериозна травма и множество атлети на високо ниво не биха могли да продължат с подобна контузия. Мбапе имаше абсолютно същото нараняване и отсъства от терените за две седмици. Надал пък изобщо не можеше да сервира и едва се движеше по корта, когато разкъса коремен мускул на Уимбълдън" - започна Куако, цитиран от Tennis.bg.

"Тук не говорим за някакви спортисти от втора категория, а за едни от най-големите шампиони, които имат достъп до най-добрата възможна екипировка и методи за възстановяване. Трудно ми е да повярвам, че Джокович е единственият човек в света, който би могъл да продължи с подобна травма и в рамките на две седмици да доминира по подобен начин над съперниците си. Хроничната болка и контузията са две напълно различни неща, така че всички истории около проблемите на Джокович са силно пресилени и граничещи с научната фантастика" - отбеляза още той. Прочетете и защо треньорът на Григор Димитров скочи да защитава Новак Джокович (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички