"Всъщност това обичам най-много в тениса": Всички се оплакват от него, а Григор Димитров го обожава


"Всъщност това обичам най-много в тениса": Всички се оплакват от него, а Григор Димитров го обожава
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

33717 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интересно интервю, докато е в Индиън Уелс. Там той се класира за осминафиналите, след като отстрани Александър Мюлер и Адриан Манарино. Следващият му опонент е Даниил Медведев.

Първият въпрос към Гришо бе вероятно този, който получава най-често в последните месеци - каква е правилната формула за този ренесанс през който минава, намирайки отново най-добрия си тенис.

"Мисля, че всичко е важно и когато го съберем, се получава правилната формула. Такова нещо обаче не съществува (бел. ред. като "правилна формула"). Доста често ме питат такива въпроси напоследък. Много е просто - след толкова много години е нормално да познаваш себе си по-добре. Опитваш да вземеш максимума от всеки ден, в който си тук.

Още: Как Медведев накара всички да го освиркват - провокира и Григор Димитров, и публиката (ВИДЕО)

За мен едно от най-важните неща винаги е било да съм сигурен, че тялото ми ще издържи натоварването, на което се подлагам всеки ден. Например в края на миналата година бе много трудно за мен физически и не бях сигурен как ще стартирам новия сезон.

Трябва да си поставяш малки цели и когато ги постигаш, това ти дава сила и енергия. За мен да спечеля първа титла след толкова време ми помогна. Прекарвам много време с треньорите си. Не се опитваме да правим нещо изключително, стоиш тихо, тренираш. Все още се наслаждавам след толкова много години" - започна той.

Кое е любимото нещо на Григор Димитров в тениса?

Любимото на Григор Димитров в тениса

Още: Лудост! Фен заложи 14 691 долара в интересен момент на мача на Григор Димитров - какво се случи?

Впоследствие българинът бе запитан и дали се наслаждава повече на тениса сега или преди. Той призна, че дори татко му му е казал, че сега изглежда по-щастлив на корта, но и обясни, че е имал всякакви моменти и че като се върне назад се радва за всичко.

Интервюиращата го отбеляза, че играчите се оплаквали от условията, кортовете и топките, тъй като всичко било различно в Индиън Уелс. Тя го попита той как се чувства и Гришо изненада, казвайки, че това е любимото му за този спорт - че трябва да се адаптира към всичко.

"В последно време всички турнири са различни - особено като започнем от топките за тенис до самия корт. Навсякъде, където отидеш, всяка седмица е различна. Различен турнир, корт. Да, топката отскача повече тук, става малко по-голяма. Условията се променят от нощ до ден.

Но всъщност това е нещото, което най-много обичам в нашия спорт. Възможността да се адаптираш към всякакви условия. Ако си добър в това, можеш да се адаптираш по-бързо, помага много. Всеки има различен начин на игра, стил. За всекиго е различно. Мисля, че трябва да гледаш от своята страна на мрежата" - завърши Димитров.

Още: "Може да стане грозно: Григор Димитров е брилянтен, изправя се срещу уязвима версия на Медведев"

Колкото до мача му с Медведев - експертите изненадаха: обидиха Григор Димитров, но му предвидиха голямо нещо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички