Експерти изненадаха: Обидиха Григор Димитров, но и му предвидиха нещо огромно


Експерти изненадаха: Обидиха Григор Димитров, но и му предвидиха нещо огромно
Снимка: Getty Images

14146 0

Един от звездните сблъсъци на осминафиналите в тазгодишното издание на Индиън Уелс противопоставя Григор Димитров и Даниил Медведев. Това ще бъде десети дуел между тях, както и втори на този Мастърс. Руснакът има преимущество от 6 срещу 3 победи, но единственият им двубой тук е спечелен от българина.

До момента в надпреварата 13-ият в света се справи последователно с двама французи - Александър Мюлер и Адриан Манарино (без да загуби сет). Четвъртият в световната ранглиста пък отстрани Роберто Карбайес Баена и Себастиан Корда (губейки сет само срещу американеца).

Едва ли е изненада за някого, че анализатори и букмейкъри поставят Медведев в ролята на фаворит срещу Димитров. Доста любопитни експертни мнения обаче бяха изразени в някои спортни издания. Сред тях е и специализираният тенис сайт Tennis Infinity.

Още: Григор Димитров - Даниил Медведев по ТВ: Къде да гледаме двубоя в Индиън Уелс?

Поставиха Григор Димитров фаворит срещу Даниил Медведев - ето защо

Защо Григор Димитров е фаворит срещу Даниил Медведев?

Оттам поставиха Григор в ролята на фаворит и му предрекоха нещо огромно - а именно нов успех над четвъртия в света. Отбелязаха, че Димитров играе най-добрия си тенис от години насам, както и че е спечелил както последната му среща срещу Медведев, така и единственият им сблъсък на Индиън Уелс.

"Димитров показва постоянство с тениса си. Медведев се представи доста успешно през годината, но показа, че може да бъде побеждаван. Вероятно ще бъде доста оспорван мач, защото Димитров е твърде солиден. Ако срещата е през деня, това трябва да е от полза на Димитров, защото кортът ще е по-бърз" - написаха от изданието.

Още: Преди 3 години: Григор Димитров победи Даниил Медведев в Индиън Уелс за исторически момент (ВИДЕО)

Накрая обаче добавиха и леко обидно изказване за Григор. То гласеше, че всичко зависи от нивото на Медведев, защото ако покаже най-доброто от себе си, това е далеч от възможностите на българина. И въпреки това завършиха с прогноза, че Димитров ще спечели в три сета.

Също успех в три сета му предрекоха и от LastWordOnSports. Оттам написаха: "За огромно удоволствие на феновете на тениса 2024-та година продължава да бъде плодовита за Григор Димитров. Българинът балансира агресия с търпение и показва пълния си репертоар от удари на кортовете на Индиън Уелс.

Димитров победи Даниил Медведев при подобни условия в Париж. Дори спечели срещу него и на Индиън Уелс преди три години. Може ли отново да го стори, използвайки куп сечени бекхенд удари? Защо не. Прогноза: Димитров да победи 3 сета".

От Tennis.com също избраха за свой фаворит хасковлията, като отличиха и думи на Медведев, че на Индиън Уелс няма условията за най-добрия му тенис. Само преди дни пък фен заложи близо 15 хиляди долара на мач на Григор Димитров - какво се случи?

Изненада: Лолита отиде в ложата на най-близкия приятел на Гришо - донесе му нещастие (СНИМКА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички