"Може да стане грозно: Григор Димитров е брилянтен, изправя се срещу уязвима версия на Медведев"


"Може да стане грозно: Григор Димитров е брилянтен, изправя се срещу уязвима версия на Медведев"
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

3455 0

Григор Димитров е в ролята на аутсайдер срещу четвъртия в света Даниил Медведев преди сблъсъка между тях от осминафиналите на Индиън Уелс. Победителят от тази двойка пък ще се изправи срещу един измежду Тейлър Фриц и Холгер Руне.

Доста интересно мнение бе изразено от Закъри Кохън в специализирания тенис сайт - Tennis.com. Той направи дисекция на сблъсъка между българина и руснака, като посочи някои доста ключови фактори. Накрая пък дори обяви Димитров за своя фаворит.

Кохън отчете колко убедителен е бил Григор до момента в турнира, като дори определи играта му за брилянтна. В същото време определи руснака в момента като уязвим и посочи къде може да не му се получи срещу 13-ия в света.

Още: Григор Димитров - Даниил Медведев по ТВ: Къде да гледаме двубоя в Индиън Уелс?

Всички предимста на Григор Димитров срещу Даниил Медведев

Защо шансовете на Григор Димитров да бие Медведев не са никак малки

"Медведев обикновено е добър на сервис, но има доста проблеми с подаването си в пустинята. Той бе пробит само веднъж срещу Роберто Карбайес Баена в първия мач, но Себастиан Корда го проби цели седем пъти. Това ще е проблем за Медведев, защото процентът за пробиви на Димитров (23.9%) е по-висок, отколкото на Корда (20.7%) през 2023 година.

Ако Медведев не се стабилизира и не спечели някои лесни сервис-геймове, този мач има потенциалът да стане много грозен. Особено важно е подаването на руснака, защото може да изпитва сериозни затруднения при сервиса на Гришо" - започва анализът на Закъри.

Още: Преди 3 години: Григор Димитров победи Даниил Медведев в Индиън Уелс за исторически момент (ВИДЕО)

Все пак той не забравя, че Медведев е сред най-добрите посрещачи: "Разбира се, че Медведев има един от най-добрите ретури в света, има и петия най-висок процент записани пробиви на Тура за последните 52 седмици. Но Димитров държи 90.4% успешни подавания за 16 мача през 2024 година.

Той подава добре със сервиси, които нямат връщане или такива, които му осигуряват огромно предимство. Григор е спечелил 71.5% от точките на собствен сервис, ако не броим асове и двойни грешки. Това е най-високото постижение на Тура - ниикой няма 70% или повече през годината" - продължава анализът.

Както е известно, руснакът често разчита на разигравания от основната линия, но в този случай и това може да не му помогне.

"Вариативността от основната линия дава на Григор сериозно предимство при дълги разигравания. Медведев е "стена" на основната линия и ще бъде много труден за преодоляване. Но и руснакът призна, че условията на Индиън Уелс не изкарват най-доброто от играта му. Той удря много плоски удари и не вкарва особена промяна. Но Димитров има всичко.

Още: Лудост! Фен заложи 14 691 долара в интересен момент на мача на Григор Димитров - какво се случи?

Неговият слайс бекхенд трябва да бъде огромно оръжие в този мач, а освен това може да удря с топспин или да променя с плоски удари. Ще бъде ключово Димитров да остава непредвидим. Трябва да отбележим и че Димитров спечели последната им среща, което допълнително ще му даде увереност" - заяви още Закъри Кохън. Други експерти пък изненадващо обидиха Григор Димитров, но и го сложиха фаворит срещу Медведев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички