Как Медведев накара всички да го освиркват - провокира и Григор Димитров, и публиката (ВИДЕО)


Как Медведев накара всички да го освиркват - провокира и Григор Димитров, и публиката (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

17316 0

Григор Димитров отново се среща с Даниил Медведев - около четири месеца след последния им двубой. А тогава най-добрият български тенисист успя да запише третата си победа в девет мача срещу един от най-силните състезатели от Тура.

Руснакът е известен със своя бурен характер и неслучайно е един от състезателите, които си печелят най-много освирквания и неодобребия от публиката като цяло. Работата му с психолог не успя да помогне дотам, че да не се поддава на това, като често влиза и в пререкания с феновете.

Именно такъв бе случаят при въпросния последен мач между Медведев и Димитров. Той се състоя на последния за миналия сезон турнир преди финалния на 8-те най-добри. На турнира в Париж, част от сериите "Мастърс 1000", Григор надделя с 2:1.

Още: Експерти изненадаха: Обидиха Григор Димитров, но и му предвидиха нещо огромно

Грозните провокации на Медведев в мача срещу Григор Димитров

Медведев вбеси всички с това, което стори срещу Гришо

Тогава, още по време на мача, руският представител настрои феновете срещу себе си. Един от най-сериозните моменти бе, когато сервира твърде бързо, без Григор да е готов да посреща - моментални освирквания от трибуните.

Всичко ескалира към края на втория сет, когато при 5:5 гейма Медведев спря да играе. Той се разсърди на поведението на френската публика и отказа да играе, докато го освиркват. Тогава всичко продължи немалко минути, след като привържениците реагираха още по-бурно след тези му действия.

Още: Преди 3 години: Григор Димитров победи Даниил Медведев в Индиън Уелс за исторически момент (ВИДЕО)

Съдията на стола на няколко пъти призоваваше за тишина, но това отне солидно време, в което Даниил изчакваше седнал на мястото си. Всъщност, на няколко пъти той се завръщаше да сервира, след като освиркванията стихваха, но веднага след като се изправяше и насочваше към мястото за сервис, те се подновяваха и той се връщаше обратно, като това се повтори няколко пъти.

Абсурдното обяснение на Медведев стореното в мача срещу Григор Димитров?

Медведев обясни безумието срещу Гришо

Кулминацията обаче бе след края на мача, който Григор Димитров спечели. Тогава Даниил Медведев се отличи със скандална постъпка, като показа среден пръст на феновете. В пресконференцията след срещата се изгаври, като отрече да го е правил, казвайки:

Още: Лудост! Фен заложи 14 691 долара в интересен момент на мача на Григор Димитров - какво се случи?

"Да съм показал среден пръст ли? Просто си погледнах ноктите. Нищо повече от това. Защо бих направил нещо подобно срещу тази прекрасна парижка публика. Имам много приятели от Франция, но те не харесват особено този турнир. Вероятно си има причина за това. Тук играя по-добре без публика" - каза той тогава, визирайки 2020-а, в която печели Мастърса в Париж пред празни трибуните заради коронавируса.

Сега руснакът и българинът се изправят отново един срещу друг. Въпреки че четвъртият в света е сериозен фаворит, появи се любопитно мнение, че може да стане грозно за Медведев - ето от кое трябва да се възползва Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички