Григор Димитров беше прегазен от Рафаел Надал в Монте Карло


Григор Димитров беше прегазен от Рафаел Надал в Монте Карло
Снимка: Alexander Hassenstein/Getty Images

15215 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не оказа никаква съпротива на Краля на клея Рафаел Надал в сблъсък от 1/8-финалите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло. Родният представител загуби тежко с 1:6, 1:6 от Матадора от Майорка и се прости с шансовете си за нещо голямо в надпреварата.

Роденият в Хасково тенисист определено нямаше ден, въпреки че получи за пореден път подкрепа от трибуните в лицето на приятелката му Лолита. Димитров излезе на корта пренавит и допусна прекалено много грешки - поне по две във всеки един гейм. И това даде резултат, като Гришо спечели едва два гейма, и то след допуснати поне два пробива и в двата сета. 

Димитров не спечели нито един статистически показател в мача, като единствено по асове имаше равен брой с Надал. Гришо се отчете с 5 двойни грешки и над 20 непредизвикани грешки като цяло в мача. Освен че допусна 5 пробива в мача, той отрази и още 4 възможности за брейк точка от страна на Рафа. 

Това беше 7-а поредна победа на Матадора срещу българина, като общата статистика в негова полза е стряскаща - 14:1. 

РАЗВОЙ НА ДВУБОЯ 

ПЪРВИ СЕТ 

0:1 - Рафаел Надал започна на сервис, като първите два ретура на Григор Димитров срещнаха мрежата, а за 40:0 Рафа наниза отличен уинър от форхенд. С още един форхенд уинър испанецът спечели гейма на 0. 

0:2 (пробив) - Първата точка на Гришо бе зрелищна след много силна атака по форхенда на Надал и атака при мрежата. Той обаче имаше сериозни затруднения в подаването си, като допусна две двойни грешки, а след това прати и форхенд в аут - 3 грешки и 30:40 за Рафа. При точката за пробив първият сервис на българина не премина мрежата, а след това Григор прати и втория си начален удар в мрежата - пробив. 

0:3 - Никакви проблеми за Надал, който отново не позволи на Димитров да го затрудни - гейм на 15. 

0:4 (пробив- Поредицата от грешки на Григор не спря и след паузата между геймовете, но все пак с отличен сервис по правата при 30:40 успя да неутрализира втората точка за пробив на Надал. В опит бързо да приключи следващото разиграване той прати топката в мрежата и даде нов шанс на Надал да поведе с 0:4. Григор отново опита атака, но прати топката в аут - втори пореден пробив. 

0:5 - Безпроблемен гейм за испанеца - 3-и пореден при негов сервис. 

1:5 - Гришо се спаси от "геврек" в гейма, след като с първия си ас стигна до 40:15, а при 40:30 реализира най-добрия си уинър с бекхенд по правата, и то след много силен ретур на Надал. 

1:6 - Шанс за Димитров, който поведе с 0:30 след нетипични грешки в играта на испанеца. В следващото разиграване Григор се опита рязко да смени скоростта, но бекхендът му изневери и топката се озова в мрежата - 15:30. Последваха нови две грешки на българина за 40:30, но все пак той се добра до 40:40 с превъзходен бекхенд по диагонала. Това обаче беше всичко от него за сета, след като с бързи две точки Надал спечели и гейма, и сета. 

ВТОРИ СЕТ 

0:1 (пробив) - Родният тенисист отново не успя да се противопостави на своя опонент, който отново набра скорост след трудно спечеления последен гейм на първия сет. Гришо изостана с 0:30, а след това и 15:40, като при първата точка за пробив прати бекхенд  в аут. 

0:2 - Поредно лесно спечелване на сервис гейм от страна на Надал. 

0:3 (пробив) - Изглеждаше, че Григор Димитров няма особено сили за нещо повече в сета, след като при 0:15 сбърка сериозно при лесен смач, а след това допусна нова грешка за 15:40. Той леко се пробуди с отлична атака при мрежата за 30:40, а след това беше време и Надал да сбърка - 40:40. Димитров обаче допусна нови две поредни грешки и в яда си потроши ракетата си - нов пробив. 

0:4 - Безпроблемен гейм за Надал. 

1:4 - Видимо ядосан Димитров изостави всякакви стратегии и заложи изцяло на сила в следващото си подаване. Това доведе до 0:30, но пък следващите две атаки бяха безпощадни - 30:30. Още една силна атака доведе до гейм точка за Димитров - първата за него във вотрия сет. С ас той я реализира. 

1:5 - Димитров наниза най-бързия уинър в мача със 145 км/ч, а и за втори път в мача стигна до 40:30. Грешка от бекхенд обаче "уби" надеждата на Димитров за пробив. 

1:6 (пробив) - Гейм на 15 за Надал след поредица от грешки на Гришо и триумф в мача за бившия №1 в света. 

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

За да си осигури мач с Рафаел Надал, Григор Димитров преодоля съпротивата на двама тенисисти - Ян-Ленард Щруф в първия кръг и Жереми Шарди във втория. Надал пък започна директно от втория кръг, където разгроми аржентинеца Федерико Делбонис.

Това ще бъде мач №15 между Григор и Рафа, като до момента българинът може да се похвали със само една победа. Турнирът се явява генерална репетиция преди турнира от Големия шлем "Ролан Гарос". Кралят на клея Надал е абсолютен господар и в Монте Карло, където е печелил титлата рекордите 11 пъти.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички