ВИДЕО: Когато Федерер имитира Надал в мач срещу него


ВИДЕО: Когато Федерер имитира Надал в мач срещу него
Снимка: Guliver/Getty Images

1987 0

Роджър Федерер и Рафаел Надал са двама от най-великите тенисисти в историята на спорта. Съперничеството между тях продължава вече две десетилетия, макар и в последните години контузии да им попречиха да играят постоянно на висота.

Въпреки конкуренцията за това кой да е №1 в тениса Надал и Федерер винаги са поддържали много добри приятелски отношения, демонстриране нееднократно през годините. Един от забавните мигове с участието на двамата тенисисти бе през 2010-а, когато играха в благотворителен мач.

Надал се изправи срещу Федерер в мач на двойки, в който партньор на испанеца бе Андре Агаси, а на швейцареца - Пийт Сампрас. В даден момент от срещата Федерер бе провокиран, че не е способен да имитира Надал. Швейцарецът обаче показа, че и с това може да се справи.

Федерер проведе разиграване изцяло в стил Надал, като издаваше звуци при всеки удар на топката - нещо, което е неприсъщо за неговия стил на игра. Швейцарецът дори изпълняваше форхенда по начина, по който го прави Надал. А в крайна сметка Федерер дори спечели разиграването, провокирайки Надал да прати топката в мрежата.

Вижте как Федерер имитира Надал във видеото:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички