ВИДЕО: Григор Димитров показа с колко кляка във фитнеса


ВИДЕО: Григор Димитров показа с колко кляка във фитнеса
Снимка: Getty Images/Gulliver

2027 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се намира в Австралия, където е в очакване на първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open. Гришо вече взе участие в тенис турнир в Мелбърн, но отпадна на полуфиналите. Сега българинът прави последни тренировки преди началото на Откритото първенство на Австралия.

Гришо влезе в ролята на екскурзовод за организаторите на Australian Open, за да покаже новия корт, както и фитнес залата на турнира. Пред камерата на AO Григор разкри и с колко килограма кляка. Българинът призна, че прави клекове с 85 килограма, което е добре за неговото телосложение.

“Намираме се в новия фитнес. Това е машината, на която можете да правите клекове с тежести. С нея това упражнение е доста по-безопасно и затова много играчите я използват. Аз вдигам около 85 килограма. Изглеждам кльощав, но за човек с моите размери това е добро постижение“, сподели Гришо.

Григор призна, че тренира с повече тежести в предсезонната подготовка, тъй като в състезателен период това не е препоръчително, защото рискува да се контузи или да загуби от бързината си. Преди мачове той прави повече упражнения с превантивен характер, за да се съхрани здрав и в оптимална форма.

През 2021 най-голямата победа на Григор дойде след невъзможен обрат, който шокира света (припомнете си мача в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички