Григор Димитров с ключов ход, за да играе тенис още дълги години


Григор Димитров с ключов ход, за да играе тенис още дълги години
Снимка: Getty Images

2558 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е направил много важна промяна в тренировъчния си режим, а с това цели да запази тялото си и да остане физически подготвен, както и съответно да продължи състезателната си кариера за по-дълъг период. Това призна хасковлията след успеха над Факундо Багнис.

"Опитвам да остана позитивен и да поддържам тялото си по правилен начин. Това е основната цел. Трябваше да променя малко начина, по който тренирам. Не мога да тренирам всеки ден, защото трябва да пестя тялото, трябваше да променя много различни неща. В същото време правех много забавни неща в предсезонната подготовка, които комбинирах с фитнес", споделя той.

Димитров бе запитан и за очакванията му през 2022-ра година, но бе умерен в отговора си: "Нямам очаквания. Винаги намалявам очакванията рано през сезона, тъй като е хубаво да видя къде съм физически и ментално. Затова влизам на тези турнири без очаквания. Само че очаквам да дам 100% от себе си. Това очаквам. Не мога да контролирам останалото. Ще се концентрирам върху моята игра и върху това, което мога да контролирам".

Разбира се, накрая бе запитан и за ситуацията с Новак Джокович, която коментира така: "С двойките днес играх пет часа и половина, така че бях на корта през цялото време. Не знам последните новини.

Надявам се, че нещата ще бъдат разрешени по възможно най-добрия начин за двете страни. Всички са професионалисти. Знаят какво трябва да правят. Ще изчакаме и ще видим" - завърши Гришо.

За българина предстои двубой в спор за място на полуфинал. Къде да гледаме 1/4-финала на Григор Димитров в Мелбърн?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички