Валверду и Делгадо за Григор: Удоволствие е да се гледа как играе, той умее всичко


Валверду и Делгадо за Григор: Удоволствие е да се гледа как играе, той умее всичко
Снимка: Getty Images/Guliver

2551 0

Двамата треньори на Григор Димитров не спестиха комплименти за качествата на българина и играта му на Мастърса в Маями. Даниел Валверду и Джейми Делгадо се похвалиха, че е удоволствие да работят с играч с толкова много умения и възможности. Тази вечер първата ракета на България ще спори за титлата в Маями срещу Яник Синер.

Всеки, фен на тениса може да следи финала Григор Димитров - Яник Синер НА ЖИВО в Sportlive.bg.

"Играта на Григор не може да се гледа, без да се изумиш"

"Как може да наблюдаваш играта му, без да се изумиш? Той е удоволствие да се гледа, тенисът му е отличен. Винаги сме казвали, че Григор трябва да намери баланс в играта си и ако е стигнал до финал в Маями, можем да кажем, че успява.

Каквото и да поискам от него, има шанс да го приложи, каза Делгадо

Толкова много технически възможности...

Да имаш толкова много технически възможности, каквито има Григор, е по-трудно, отколкото си мислите. От една страна, трябва да се стремиш да опростиш играта и в същото време да не забравяш за своите умения и особености.

Той има дарба и трябва да я използва. Караме го да спре да мисли какво да прави в една или друга ситуация и да извършва всички действия автоматично", заяви Валверду, цитиран от "L'Equipe".

Гришо май умее всичко

"Очевидно ми харесва много да гледам играта му на този турнир. Като цяло обаче е много приятно да работиш с някой като Григор, който има толкова възможности за игра. Всъщност, каквото и да го попитам, каквото и да кажа, има шанс той да успее да приложи всичко. Това, разбира се, прави нашето приключение в турнира по-вълнуващо", добави Делгадо. Междувременно пък предрекоха тъмен завършек за Григор. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички