"Краят за Гришо": Предрекоха тъмен завършек за Григор Димитров


"Краят за Гришо": Предрекоха тъмен завършек за Григор Димитров
Снимка: Getty Images

104956 0

Първата ракета на България Григор Димитров излиза в пореден тежък сблъсък срещу изключително качествен съперник. В четвърти пореден двубой ще се изправи срещу състезател от топ 10, както и в трети пореден мач срещу играч от топ 5. И след като взе скалповете на Хуберт Хуркач (номер 9 в света), Карлос Алкарас (номер 2 в света) и Александър Зверев (номер 5 в света), сега идва ред на третия в света Яник Синер.

Топ коефициенти и изключителни нови бонуси в efbet

Срещу поляка бе с фаворит с малко, но в следващите два сблъсъка бе в ролята на аутсайдер. Особено в дуела срещу Карлитос. А сега картинката не е особено по-различна, когато се изправя срещу Яник Синер във финала на Мастърса в Маями. Специалисти и анализатори, чуждестранни издания - всички посочват италианеца като големия фаворит и предричат края на приказката за Гришо в Маями. 

Григор Димитров е тотален аутсайдер срещу Яник Синер

Яник Синер е фаворит срещу Григор Димитров във финала в Маями

Това показва и платформата за онлайн спортни залози efbet. Коефициентът за това Яник Синер да победи Димитров и да триумфира с титлата е 1,23. Шансовете на 32-годишния българин пък са далеч по-малки, като ставката за това да сломи още един топ опонент и да спечели трофея в Маями е 4,42.

Трябва да се отбележи, че Синер не е от най-неудобните опоненти за Григор. Двамата се срещнаха преди по-малко от половин година, когато вече Димитров бе влязъл в чудесната си форма, която поддържа от втората половина на миналата кампания. Тогава Синер победи в Пекин с 2:1 в много оспорван дуел, продължил около два часа и половина. Освен въпросния двубой те играха през 2023-та отново именно в Маями, когато младокът победи с 2:0. Първият им мач пък е от Рим 2020 година, когато Димитров печели с 2:0.

Статистиката говори: Очаква ни оспорван дуел между Гришо и Синер във финала в Маями

Време за зрелище: Гришо срещу Синер

Прави впечатление, че във всеки от трите дуела до момента сетовете са оспорвани. От общо осем изиграни има само един случай, в който загубилият печели под три гейма в сета. И това се случва именно в Пекин, когато последната част завършва при 6:2 за Синер (но продължава цели 52 минути и просто опонентът бе по-клиничен в ключовите моменти).

Така коефициентът на efbet за това Григор Димитров да спечели над 10,5 гейма в срещата е 1,90 (и съответно 1,87 за под 10,5 спечелени), докато ставката за това Синер да вземе над 12,5 гейма е 1,60 (и съответно 2,30 за под 12,5 гейма). Пазарът пък за това Димитров да грабне поне един сет е оценен на 1,99, а за това той да се окаже и единственият му в мача (тоест да загуби с 1:2) е 3,60.

С този турнир засега приключва турнето в САЩ. Припомняме, че дни преди старта в Маями приключи и надпреварата в Индиън Уелс, при която Синер отпадна на полуфиналите от Алкарас, а Гришо бе победен от бъдещия финалист Даниил Медведев. Само няколко дни след края в Маями обаче идва още един Мастърс, но вече в Европа - в Монте Карло. Там и настилката ще бъде различна - следва преходът от хард на клей.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Топ коефициенти и изключителни нови бонуси в efbet

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички