Гледай НА ЖИВО финала Григор Димитров срещу Яник Синер в Маями - ето как


Гледай НА ЖИВО финала Григор Димитров срещу Яник Синер в Маями - ето как
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

21248 0

Григор Димитров стигна до последния мач на втория за годината турнир от сериите "Мастърс 1000". Турнето в САЩ приключва, а 32-годишният българин ще опита да го завърши по мечтания начин - с втора титла от подобна категория състезания (като не броим финалния Мастърс в Лондон от 2017 година).

След като покори Синсинати преди години, сега ще опита да го стори и с Маями. А опонентът на финала ще бъде Яник Синер. Третият в света италианец, който спечели и първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open.

Как Григор Димитров и Яник Синер стигнаха до финала в Маями?

Още: Колосални цени на билетите за финала Григор Димитров - Яник Синер

Разликата между двамата съперници е 10 години. Освен това Синер мина през доста по-лесни съперници, за да влезе в спора за титлата. Все пак между полуфиналите и финалите имаше ден почивка, в който Григор Димитров да се възстанови.

Българинът трябваше да минава през имена като Хуберт Хуркач (номер 9 в света), Карлос Алкарас (номер 2 в света) и Александър Зверев (номер 5 в света) - и то в поредни мачове. Три от петте му двубоя в Маями минаха през три сета и трудна битка (по ирония на съдбата най-високо ранкираният опонент в лицето на Алкарас не му спечели сет).

В същото време Синер загуби само един сет при рейда си. Трима от опонентите му бяха от топ 60 нагоре, само един пък бе в топ 20 - Даниил Медведев, когото отстрани набързо на полуфиналите. Нидерландецът Талон Грикспор бе единственият, който спечели сет срещу него - на 1/16-финалите. Тогава той поведе, но бе обърнат и загуби за близо два часа и половина игра.

Синер води в преките сблъсъци срещу Гришо

Още: Григор Димитров изтъкна любовта след завръщането си сред най-добрите в тениса

Григор Димитров ще играе

Любопитното е, че Григор Димитров и Яник Синер се изправиха един срещу друг и през миналата година в Маями. Тогава обаче това се случи още в третия кръг, а Григор все още не бе стигнал нивото, което демонстрира във втората половина от 2023-та и за старт на 2024-та.

В онзи дуел италианецът победи за по-малко от час и половина, а след това отстрани последователно и Андрей Рубльов, Емил Руусувуори и Карлос Алкарас, за да играе отново във финала, който обаче загуби от Даниил Медведев. След като взе реванш от руснака, сега ще опита и да спечели титлата от втория си опит.

Иначе това е общо четвърти мач между Гришо и Синер. През миналата година освен в Маями те се срещнаха и в Пекин. Тогава италианецът отново спечели, но след оспорван трисетов сблъсък. Единствената победа за Гришо срещу него е от първия им мач - през 2020 година в Рим с 2:1 (но на клей).

Още: Безценна прегръдка: Великата Серина Уилямс бе фен №1 на Григор Димитров срещу Зверев (ВИДЕО)

Къде да гледаме ФИНАЛА между Григор Димитров и Яник Синер?

Големият финал в Маями ще започне не преди 22:00 часа българско време. Ще можете да го гледате пряко по "Макс спор 1", както и да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички