В Сърбия възхвалиха Григор Димитров: Един от най-добрите атлети на Балканите за всички времена


В Сърбия възхвалиха Григор Димитров: Един от най-добрите атлети на Балканите за всички времена
Снимка: GettyImages

4726 0

Григор Димитров ще се опита да спечели втора титла от сериите ATP Мастърс 1000 в кариерата си днес от 16:00 часа на турнира в Париж. Най-добрият български тенисист ще спори за отличието с Новак Джокович в мечтан сблъсък за всички фенове на родния тенисист.

Още преди да стане ясно, че точно това ще е финалът сръбското издание "Kurir" отдели специално внимание на върховата форма, в която се намира Григор и използваха доста силни думи за него.

Силни думи за качествата на Григор

"Един от най-добрите атлети на Балканите за всички времена! На полуфиналите ще кръстоса ракети с друг ас от нашата част на света (б.ред. Стефанос Циципас), а на неделния финал - може би с нашия Новак".

"Това, което отличава всеки един от нас е, че сме големи състезатели, че обичаме да печелим с хъс. Какъвто и да е резултатът от мачовете, ще се насладя на преживяването и вярвам, че качеството на тениса ще бъде по-важно от характерната ни страст", пък заяви Григор за балканските тенисисти и техните отличителни качества.

Григор Димитров има една титла от Мастърс турнир, която спечели в Синсинати през 2017 година. Най-добрият български тенисист се намира в отлична форма и достигна до финала, като елиминира Лоренцо Музети, Даниил Медведев, Александър Бублик, Хуберт Хуркач и Стефанос Циципас. А за атлетизма свидетелстват често и неговите отигравания, като едно от тях срещу Хуркач подлуди света на тениса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички