Григор Димитров - Новак Джокович по ТВ: Къде да гледаме ФИНАЛА от Мастърса в Париж?


Григор Димитров - Новак Джокович по ТВ: Къде да гледаме ФИНАЛА от Мастърса в Париж?
Снимка: Getty Images

30523 0

Григор Димитров се радва на изключителен край на сезона. В последния заявен от него турнир за годината - престижната надпревара в Париж (Мастърс 1000), ще спори за трофея. А съперник на най-добрия български тенисист ще бъде считаният от мнозина за най-велик в този спорт - Новак Джокович.

Сърбинът си направи почивка след спечеления US Open, като за последно игра на 15 септември за Купа "Дейвис". Въпреки паузата от месец и половина се завърна ударно в Париж - сякаш не бе прекъсвал.

Пътят на Новак Джокович до финала в Париж

Той отстрани последователно Томас Мартин Ечевери (№31 в света), Талон Грикспор (№23 в света), Холгер Руне (№7 в света) и Андрей Рубльов (№5 в света), за да стигне до мача за трофея срещу 32-годишния българин.

Пътят на Григор Димитров до финала в Париж

Гришо пък ще се изправи срещу 36-годишния Джокович, след като отстрани Лоренцо Музети (№22 в света), Даниил Медведев (№3 в света), Александър Бублик (№33 в света), Хуберт Хуркач (№11 в света) и Стефанос Циципас (№6 в света).

Мачовете между Димитров и Джокович до момента

Това ще бъде сблъсък номер 13 между Димитров и Новак, като до момента сърбинът има цели 12 победи. Единственият успех за българина бе онзи паметен дуел в Мадрид преди вече над 10 години, когато го сломи на клей с 2:1 сета (7:6(3), 6:7(8) и 6:3 в отделните части).

Над половината от срещите им идват на хард настилка - цели 7. Всяка една от тях неизменно е била печелена от сръбската икона в тениса. Шест от тях са били във формат 2/3 части, като в две от тях Ноле е побеждавал след трисетова битка.

Къде да гледаме финала между Григор Димитров и Новак Джокович в Париж?

Сблъсъкът номер 13 ще е спор за трофея в Париж. Мачът им е втори на централния корт и ще започне НЕ ПРЕДИ 16:00 ЧАСА българско време.

Срещата ще бъде излъчена пряко по "Макс спорт 1", като освен това ще можете да я следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички