Григор Димитров призна за "твърде много грешки" в кариерата си, но самосъжалява ли се за последните години?


Григор Димитров призна за "твърде много грешки" в кариерата си, но самосъжалява ли се за последните години?
Снимка: Getty Images

3417 0

Първата ракета на България Григор Димитров бе категоричен, че не приема по лековат начин класирането си на финал в Париж. За него то е изключително важно по много различни причини. Във заключителния сблъсък на Мастърса ще се изправи срещу Новак Джокович.

Григор Димитров - Новак Джокович: Финалът в Париж е в перфектно за България време

Финалът, който значи много за Григор

"Значи много за мен по много различни причини. Не го приемам лековато, оценявам го много, защото знам колко трудно ми беше в дадени турнири и месеци през годината. Това дойде в правилния момент. Оставам концентриран в настоящия момент. Имам да изиграя още един мач. Ще дам всичко от себе си. Какво ще се случи, не знам. Но бих казал, че тази седмица значи много за мен от много различна гледна точка", сподели Григор.

Къде да гледаме финала Григор Димитров - Новак Джокович?

"За да стигна до мястото, където съм, то нещата донякъде вървят по пътя ми, но и аз ги търся. Не чакам опонентът ми да направи нещо и не го чакам да сбърка.  Искам да спечеля или загубя според собствените си условия".

Самосъжалява ли се Григор за изпуснатите шансове?

"Мога да контролирам отношението си и не искам да се самосъжалявам за последните години. Не искам да се чувствам сякаш съм пропуснал възможности. Имал ли съм такива? Да, разбира се, твърде много, ако питате мен. Правил ли съм грешки? Да, твърде много.

Идва момент, в който приемам всичко, което се изправя пред мен и продължавам. Получавам нов шанс. Така че когато този шанс дойде, опитай да го използваш. Аз опитвам да си дам този шанс", допълни още най-добрият ни тенисист. Гришо отличи и няколко ключови моменти, които са му помогнали да победи Стефанос Циципас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички