"Уимбълдън" компенсира тенисистите за липсата на точки с повече пари, вдигна наградния фонд


"Уимбълдън" компенсира тенисистите за липсата на точки с повече пари, вдигна наградния фонд
Снимка: Getty Images/Guliver

1039 0

Наградният фонд на "Уимбълдън" през тази година ще бъде рекордните 40,3 млн. паунда, съобщиха организаторите. Победителите на сингъл при мъжете и жените обаче ще получат по-малко пари – по 2 млн. паунда. Това е с по 350 000 паунда по-малко в сравнение с последното издание, което се игра пред фенове преди пандемията през 2019.

Общият награден фонд обаче скача с 5,4% в сравнение с 2019 г., когато беше 38 млн. паунда. В сравнение с миналата година сумата нараства с 11%.

Значително се увеличени парите за тенисистите в квалификациите, които ще получат 62 000 паунда, ако стигнат до първи кръг и още 50 000, ако го преодолеят.

Според редица медии организаторите са вдигнали наградния фонд като отговор на скандала, предизвикан от решението им да забранят участието на тенисисти от Русия и Беларус заради войната в Украйна. Впоследствие Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) и Женската тенис асоциация (WTA) обявиха, че няма да присъждат точки за световната ранглиста в тазгодишното издание на турнира, а някои от големите звезди обявиха, че може и да не играят на "Уимбълдън" заради това.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички