След зловещата контузия: Зверев твърдо аут от Уимбълдън, ето колко време ще отсъства


След зловещата контузия: Зверев твърдо аут от Уимбълдън, ето колко време ще отсъства
Снимка: Getty Images

2303 0

Александър Зверев със сигурност пропуска Уимбълдън, но би могъл да се завърне на корта преди Откритото първенство на САЩ. Това съобщава журналистът от френското издание "Екип" - Куентен Мойне. Световният №3 получи контузия в крака при падане по време на полуфинала на Ролан Гарос срещу Рафаел Надал, като впоследствие напусна корта с патерици.

Медицинските прегледи след двубоя установиха, че Зверев има скъсани връзки на дясния глезен. След завръщането си в Германия олимпийският шампион се е подложил на изследвания в местна клиника, след които е било установено, че ще бъде извън игра за период между шест и осем седмици.

Това означава, че германецът със сигурност ще пропусне Уимбълдън, като според Мойне е възможно той да се завърне на турнирите в САЩ в началото на август. Голямата цел пред Зверев в момента е да бъде възстановен за US Open, където бе много близо до титлата през 2020 г.

Евентуално неучастие в американските турнири би могло да навреди много сериозно на ранкинга на Зверев. Миналата година той се представи много силно в САЩ, като спечели титлата на Мастърса в Синсинати, след което стигна до полуфинал на US Open.

Кошмарната контузия на Александър Зверев може да си припомните ТУК (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички