Организаторите на Уимбълдън стоят твърдо зад решението си


Организаторите на Уимбълдън стоят твърдо зад решението си

1075 0

Организаторите на "Уимбълдън" съжаляват за решението на Асоциацията на професионалистите по тенис (АТП) и Женската тенис асоциация (УТА) да не се присъждат точки за световната ранглиста на участващите в турнира от Големия шлем през тази година, се казва в изявление, публикувано на официалния сайт.

Искаме да изразим нашето дълбоко разочарование от решенията, взети от АТП, УТА и Международната тенис федерация (ИТФ). Ние считаме тези решения за непропорционални в контекста на изключителните и екстремни обстоятелства на настоящата ситуация, които са пагубни за всички играчи. Но ние оставаме изцяло на нашата позиция за изключването на тенисистите от Русия и Беларус, която поддържаме в тези сложни условия", се казва в изявлението.

Вчера АТП и УТА обявиха, че "Уимбълдън" тази година няма да носи точки за световната ранглиста, тъй като организаторите на турнира нарушиха правилото, което позволява на играчи от всяка националност да участват в състезания под егидата на организациите. Освен това от АТП заявиха, че точките, спечелени от тенисистите на "Уимбълдън" миналата година, няма да бъдат замразени, а ще се загубят, както е според правилника на асоциацията. Също така Международната тенис федерация (ИТФ) обяви отнемането на точки за юношите и спортистите в инвалидни колички на предстоящия турнир.

На 20 април организаторите на "Уимбълдън" забраниха на руски и беларуски спортисти да участват в надпреварата. Под забраната попаднаха и други тенис състезания в Обединеното кралство. АТП и УТА разкритикуваха решението на домакините.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички