Григор Димитров изрази мнение за тазгодишния "Уимбълдън" и каза ще участва ли


Григор Димитров изрази мнение за тазгодишния "Уимбълдън" и каза ще участва ли
Снимка: Getty Images

2626 0

Първата ракета на България Григор Димитров обяви, че възнамерява да участва на турнира "Уимбълдън" тази година. Както е известно, организаторите на надпреварата решиха в предстоящото му издание да не допускат състезатели от Русия и Беларус като отговор на войната на Русия в Украйна.

От АТР и УТА обявиха, че "Уимбълдън" тази година няма да носи точки за световната ранглиста, тъй като организаторите са нарушили правилото, позволяващо на играчи от всякаква националност да участват в състезания под тяхна егида.

"Въпреки това, което се случва, смятам да участвам. Какво мога да Ви кажа? От какъвто и ъгъл да погледнеш, ситуацията е сложна. Лично за мен нещата не са ясни", започна Димитров след победата си на старта на "Ролан Гарос".

"Това е тема, по която си говорим в съблекалнята и тенисистите смятат, че всеки трябва да може да играе на "Уимбълдън". За момента не знам. Трябва да действаме според условията", допълни българинът. Наскоро и британски тенисист изрази мнение, подобно на това на Григор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички