Виктория Томова в основната схема на Уимбълдън, Шиникова и Кузманов в квалификациите


Виктория Томова в основната схема на Уимбълдън, Шиникова и Кузманов в квалификациите
Снимка: Getty Images/Gulliver

1033 0

Първата ракета на България Виктория Томова ще попадне в основата схема на Уимбълдън, след като организаторите на третия за годината турнир от Големия шлем публикуваха списъка с участници.

Томова попада сред 104-те тенисистки, които влизат директно в схемата със своя ранкинкг от средата на май (113), въпреки че след това тя се смъкна до 140-та позиция. Шанс за Томова е и забраната за участие на тенисистки от Русия и Беларус, поради което тя попада в основната част на турнира.

Това ще е второ участие за 27-годишната Томова в Лондон, след като през 2018 тя преодоля квалификациите и победи Тамара Шмиткова в първия кръг за единствения си успех в турнирите от Големия шлем, преди да загуби от Серина Уилямс във втори кръг.

Втората ни ракета Избелла Шиникова ще участва в квалификациите в Ол Ингланд Клъб и ще търси първо участие в основната схема на турнира от голямата четворка.

При мъжете Григор Димитров ще бъде сред поставените в основната схема, а втората ни ракета Димитър Кузманов ще участва в квалификациите.

В списъка с участници прави впечатление, освен отсъствието на тенисисти от Русия и Беларус, също така и липсата на няколко легенди при мъжете и жените.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Спортът в цифри

Футболните рекорди, които могат да бъдат поставени през 2023 година

2023 година вече започна и обещава да бъде доста интересна. Годината може да бъде и запомняща се за футболисти...

Реклама
Най-четени новини

виж всички