Тенисист превърна мач на АО в цирк: Крещи на съдията, че е с COVID насред мач


Тенисист превърна мач на АО в цирк: Крещи на съдията, че е с COVID насред мач
Снимка: Getty Images/Guliver

3732 0

Aвстралийският тенисист Бърнард Томич шокира със странно поведение по време на участието си в квалификациите на Откритото първенство на Австралия. По време на мача си срещу Роман Сафиулинов той разкритикува мерките, които организаторите на турнира вземат срещу коронавируса, а после обяви пред него, че вероятно е заразен с вируса.

Отстъпвайки в резултата с 1:2 при смяната на половината на корта, 29-годишният Томич каза на съдията, че се чувства зле.

"Казвам Ви, сигурен съм, че в следващите два дни ще дам положителен резултат. Ще Ви купя вечеря, ако след три дни нямам положителен резултат от теста. В противен случай Вие ще ми купите вечеря", каза му тенисистът.

"Не мога да повярвам, че никой не прави тестове. Те позволяват на играчите да излязат на корта, като преди това са направили бързи тестове в стаите си. Това не е сериозно. На турнира няма официално тестване с PCR", продължи австралиецът. По-късно той написа в Instagram:

"Чувствайки се много зле, се върнах в хотелската си стая. Говорих с лекарите на място и те ми казаха да се изолирам. Все още не можеха да ме лекуват, за да избегнат контакт. Благодаря Ви за подкрепата на корта днес. Следващият път ще се постарая повече. Много съм разочарован, тъй като наистина исках австралийците да се гордеят с мен". Томич и на миналогодишния Australian Open беше недоволен от организаторите. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички