Журналистът, интервюирал заразения Джокович: Забрани да го питам за ваксина


Журналистът, интервюирал заразения Джокович: Забрани да го питам за ваксина
Снимка: Getty Images

2098 0

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович предварително е забранил на френския журналист от "L'Equipe" да го пита дали е ваксиниран срещу Covid-19. Това разкри самият Франк Рамела от френския спортен ежедневник, който взима интервю от световния номер 1 в тениса на 18 декември, два дни след като Джокович е дал положителна проба за коронавирус.

По-рано днес сърбинът призна, че е отишъл за срещата с журналиста и фотографа на "L'Equipe", знаейки, че е заразен с коронавирус, като определи действията си като "грешна преценка". Интервюто в Белград на 18 декември е по повод наградата за спортист на годината, която списанието връчва на Джокович.

"Инструкциите бяха съвсем ясни - никакви въпроси за ваксинацията. Така че не го попитахме и дали се е тествал. Какъв щеше да е смисълът?", споделя Рамела. Той допълва, че присъстващият фотограф е помолил Джокович да свали маската си за пет минути по време на интервюто, но сърбинът е отказал. Впоследствие обаче той е позирал без маска за снимка.

Рамела споделя, че едва три седмици по-късно е научил, че Джокович е бил с положителна проба по време на интервюто, но самият той се е тествал след срещата и е дал отрицателен резултат.

Тенис звездата твърди, че е общувал с деца на детски тенис турнир на 17 декември, преди да научи, че е заразен с коронавирус. Носителят на 20 титли от Големия шлем също така обвини агента си за погрешно попълнената информация в декларацията за австралийска виза, в която не е отбелязано, че е пътувал до Испания в дните, преди да замине за Мелбърн. Ето цялото официално изявление на Джокович. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички