Тенис по ТВ: Къде да гледаме 1/4-финала на Григор Димитров срещу Андрей Рубльов?


Тенис по ТВ: Къде да гледаме 1/4-финала на Григор Димитров срещу Андрей Рубльов?
Снимка: Getty Images

4631 0

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров продължава с най-силното си представяне на турнир през 2022 година, след като достигна до 1/4-финалите на Мастърс турнир в Индиън Уелс. 

След незадоволителни мачове в първите два месеца от турнира, родният представител постигна няколко престижни победи и все още няма нито един загубен сет в една от най-силните надпревари за сезона. 

Пътят на Григор Димитров до 1/4-финалите

Хасковлията стартира ударно със сравнително лесна победа над Джордан Томпсън, като това се оказа и единственият случай досега в турнира, в който Димитров допуска да бъде пробит. В следващия рунд той подчини сравнително лесно Бублик (също с 2:0), а най-силното му представяне се оказа срещу Джон Иснър

Представителят на домакините беше считан за лек фаворит в сблъсъка, но Гришо изигра прагматичен и хитър двубой, в който демонстрира огромна класа и "измами" американския гигант. 

Срещу кого се изправя Григор Димитров на 1/4-финал в Мастърс турнира?

Намиращият се в прекрасна форма Андрей Рубльов е предизвикателството пред Димитров за място на полуфиналите. Руснакът е в серия от 12 поредни победи и изглежда като един от тенисистите в най-добра форма през този сезон в тура. 

Двамата имат 4 срещи помежду си и са с равен брой победи - по 2. Последният им сблъсък беше в Пекин през 2019 година, когато Рубльов беше далеч по-класният "майстор на ракетата" и спечели "чисто" с 2:0 (6:2; 7:5). 

Коя телевизия ще излъчи мача Григор Димитров - Андрей Рубльов 

Битката ще се проведе на Централния корт на тенис центъра в Индиън Уелс, като е първи мач за деня на съоръжението. Началният час е 21:00 българско време, като срещата ще бъде излъчена от спортния канал "Max Sport 1". 

Тези от вас, които имат интерес към срещата, но няма как да я гледат по телевизията, могат да следят двубоя на Григор Димитров НА ЖИВО в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички